Subsidie voor scholing en opleiding

Subsidie voor scholing en opleiding

Datum: 2 december 2019

Vandaag, 2 december 2019,  is de start van de vierde en laatste inschrijfronde voor SectorplanPlus van het ministerie van VWS. Werkgevers in zorg & welzijn kunnen hiermee een subsidie aanvragen voor opleidingsactiviteiten gericht op instroom en scholing van nieuwe én bestaande medewerkers. Doe het snel, want aanvragen kan maar tot 20 december a.s. terwijl de aanvraag niet eenvoudig is. Maar zeker de moeite waard.

De subsidie werkt op basis van een cofinanciering. Deze kan zowel voor langere als kortere opleidingsactiviteiten worden aangevraagd. SectorplanPlus wil een impuls geven aan opleidingen waarmee de tekorten op de arbeidsmarkt worden teruggedrongen.

Voorwaarden
Organisaties die actief zijn in de sector zorg en welzijn én gefinancierd worden vanuit één van de zorgwetten (Zvw, Wlz, Wmo, Jeugdwet of Wet Publieke Gezondheid) kunnen een subsidieaanvraag indienen bij SectorplanPlus. De uitvoeringsperiode voor opleidingsprojecten in het vierde tijdvak loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. Opleidingsactiviteiten die daarvoor begonnen zijn komen niet in aanmerking voor subsidie.

Ook voor verbetering werk- en organisatieklimaat
Goed om te weten is dat VWS twee wijzigingen heeft doorgevoerd waarvan u deze aanvraagronde kunt profiteren:
– Een administratieve lastenverlichting voor zogeheten ‘kleine’ aanvragen tot 15.000 euro
– Het webportaal is geoptimaliseerd voor o.a. meer overzicht
SectorplanPlus staat met ingang van tijdvak vier ook open voor trajecten die zorgaanbieders ondersteunen bij het verbeteren van het werk- en organisatieklimaat.

Aanvraag indienen
Het budget voor dit vierde tijdvak bedraagt 130 miljoen euro.
Een subsidieaanvraag kan worden ingediend tot 20 december 2019 via www.sectorplanplus.nl.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *