Subsidie praktijkverbetering van onbedoeld zwangerschap

Subsidie praktijkverbetering van onbedoeld zwangerschap

Datum: 22 oktober 2019

Wilt u de lokale praktijk verbeteren op het gebied van onbedoelde zwangerschap en/of kwetsbaar (jong) ouderschap begeleid met onderzoek? In het ZonMw-programma ‘Onbedoeld zwangerschap’ kunt u in aanmerking komen voor een startbudget van € 50.000,-. Dien uiterlijk 21 januari 2020 uw motivatiebrief in. Op 5 november a.s. is er een informatiebijeenkomst hierover. 

Het startbudget is bedoeld voor het opstellen van een gezamenlijk plan ter verbetering van de lokale praktijk.  Een als of niet nog te vormen samenwerkingsverband van gemeente(n), praktijk- en uitvoeringsorganisatie(s) en een onderzoeksorganisatie kan een aanvraag indienen. De basis voor de praktijkverbetering is de lokale behoefte.  In uw plan beschrijft u de praktijkverbetering en hoe u dit begeleidt met praktijkgericht (actie)onderzoek.

Onderwerpen
Voor de uitvoering van uw plan voor praktijkverbetering begeleid met praktijkgericht (actie)onderzoek is  een maximaal budget van € 450.000,- gereserveerd voor de periode van 4 jaar.

Onderwerpen kunnen zijn:
– Preventie van, ondersteuning en zorg bij onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap
– integrale aanpak
– hoog risicogroepen
– samenwerkingsverband van gemeente(n), praktijk- en/of uitvoeringsorganisatie, onderzoeksorganisatie
– lokale praktijk verbetering
– praktijkgericht (actie)onderzoek

Informatiebijeenkomst 5 november 2019
Bent u geïnteresseerd om een motivatiebrief in te dienen, maar hebt u meer informatie nodig? Of bent u op zoek naar samenwerkingspartners? Kom dan naar de ZonMw informatiebijeenkomst op 5 november 2019 van 10.00 – 13.00 uur in het Beatrixgebouw te Utrecht.  Meld u hier aan.

Meer informatie
In het programma ‘Onbedoeld zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap’ staan preventie van en ondersteuning en zorg bij onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap centraal. Speciale aandacht gaat uit naar hoogrisicogroepen. Overweegt u een aanvraag in te dienen. Lees dan vooraf de volledige subsidieoproep.

 

(Foto: Pixabay)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *