Stevige basis voor sportonderzoek

Stevige basis voor sportonderzoek

Datum: 23 augustus 2015

sport_bewegen_en_gezondheidheid_zonmw_zorgenz‘Op basis van een gedegen evaluatie concludeer ik dat het programma Sport, Bewegen en Gezondheid een duidelijke bijdrage heeft geleverd aan de positionering van sport, bewegen en gezondheid in de academische wereld. Het is goed nieuws dat de onderzoeksinfrastructuur van sport, bewegen hiermee is versterkt. Deze lijn zet ik graag door.’ Aldus minister Edith Schippers van VWS over de eindevaluatie van het ZonMw-programma Sport, Bewegen en Gezondheid.

Afgelopen week kwam de digitale publicatie beschikbaar. Met het programma is een stevige basis voor sportonderzoek gelegd. Het programma heeft een flinke impuls gegeven aan het wetenschappelijk onderzoek naar sport en bewegen in Nederland, zo laat een lid van de programmacommissie weten. Want wie weet dat met een simpele krachttraining drie keer minder hamstringblessures in het amateurvoetbal kan worden gerealiseerd? Of dat judoka’s een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van een eetstoornis en dat dit met effectieve preventiestrategieën aangepakt kan worden?

Mooie uitkomsten
Dit zijn slechts een paar voorbeelden van uitkomsten uit een scala van onderzoeksprojecten die worden belicht in de digitale publicatie. Naast 25 onderzoeksprojecten is bijna 8 fte onderzoeksstaf voor 4 academische kernen gerealiseerd en zijn 2 leerstoelen klinische sportgeneeskunde mogelijk gemaakt. De minister is mede te spreken over de vele kennis die is gegenereerd over de positieve en negatieve effecten van sport op de gezondheid.

Bekijk kier de digitale publicatie Een stevige basis voor sportonderzoek.

(Foto: Omslag van de publicatie)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *