Stap naar een therapeut te groot? Probeer dit eens

Stap naar een therapeut te groot? Probeer dit eens

Datum: 31 juli 2020

Zou u wel eens iemand willen hebben om mee te praten, maar is de gang naar de praktijkbegeleider of psycholoog net te ver? Dan is online therapie misschien iets voor u.

Via online therapie kunt u kosteloos en snel een professionele psycholoog spreken. De wachttijden zijn bovendien kort. We leggen graag uit hoe het werkt.

Het nut van therapie

Ik ben er heilig van overtuigd dat therapie voor iedereen goed is. Het maakt niet uit of u nou goed in uw vel zit of niet. Praten over gedachten, ideeën en zorgen met iemand die daar geen mening over heeft, maar luistert en vragen stelt, is gewoon fijn en verhelderend.

Nou kan ik me goed voorstellen dat het nogal een grote stap kan zijn. Misschien is er een doorverwijzing van de huisarts nodig, de wachtlijsten zijn lang. Bovendien moet u ergens naartoe en er in de wachtruimte zitten… Dan is het fijn als het makkelijker kan: met online therapie via het platform Mindler.

Laagdrempelig en snel

Bij online therapie kunt u een psycholoog spreken, gewoon vanaf uw bank. Het gaat simpel via beeldbellen. U hoeft de deur niet uit en geen vervelende tijd door te brengen in de wachtkamer.

Er zijn sowieso weinig wachttijden. Vaak kunt u via Mindler al dezelfde dag terecht.

Als u een verwijsbrief van uw huisarts heeft, dan wordt het vergoed door uw basisverzekering. Doorverwijzen kan de huisarts digitaal doen.

Let op: u kunt Mindler niet gebruiken zonder verwijzing.

Echte psychologen?

Op de site kunt u een overzicht zien van de psychologen die zijn aangesloten bij het platform. Ieder heeft een korte omschrijving van haar werkervaring en affiniteiten. Zo kunt u makkelijk iemand kiezen die mogelijk bij u past. Is er na het eerste kennismakingsgesprek geen klik? Dan hoeft u er uiteraard niet mee verder te gaan.

Opvallend: er zijn op dit moment alleen vrouwelijke psychologen aangesloten.

Hoe werkt het?

U kunt Mindler uitproberen door deze 4 stappen te doorlopen.

  1. Mindler werkt via een app op uw smartphone of tablet. Download de app via Google Play (android toestellen) of via de App Store (voor Apple toestellen).
  2. Gedownload? Open de app en registreer uzelf. De app stelt u een paar vragen. Beantwoord die. De antwoorden worden gebruikt om uw dossier op te stellen.
  3. Kies een psycholoog die u aanspreekt. Selecteer een tijd en plan uw intakegesprek. Bevalt dat gesprek? Dan plant u samen met uw therapeut de vervolgafspraken.
  4. Tijd voor het eerste gesprek! Open uw afspraak in de app. Zodra het tijd is, verschijnt er een grote groene knop in beeld: “Afspraak starten.” Klik op die knop en het videobellen met uw psycholoog wordt gestart.

Kosten?

De kosten worden direct bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Daarom is het ook noodzakelijk dat u een verwijzing heeft.

Tot slot

Wat denkt u? Gaat u het proberen? Een keer uitproberen kan geen kwaad toch?

Gerelateerde berichten

Author: Redactie

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *