SSFH: Nieuwe zorg, nieuwe kansen

SSFH: Nieuwe zorg, nieuwe kansen

Datum: 16 oktober 2015

nieuwe_zorg_nieuwe_kansen_zorgenzDeze week startte het Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) de zoektocht naar 600 ervaren zorgprofessionals die willen overstappen naar de huisartsenzorg. Mensen die uiterlijk 30 september 2016 met een opleiding starten om zich om te scholen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van 800 euro in de opleidingskosten.

Steeds meer taken verschuiven van de tweedelijnszorg naar de huisartsenzorg waardoor behoefte is aan meer medewerkers in ondersteunende functies, zoals doktersassistenten en praktijkondersteuners somatiek en ggz. In de huisartsenzorg is sprake van personele groei, terwijl in andere zorgbranches juist sprake is van personele krimp. Daarom maakt de SSFH zich in de campagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’ sterk voor het werven van zeshonderd zorgprofessionals uit andere branches. Het gaat om onder meer verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychologen, sociaal pedagogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers. Zij kunnen zich laten omscholen tot doktersassistent (150), praktijkondersteuner somatiek (200) of praktijkondersteuner ggz (250).

Geen dag hetzelfde
In de arbeidsmarktcampagne staat de diversiteit van het werk centraal. “Van de eerstelijnszorg maakt veelal een zeer diverse patiëntengroep gebruik. Medewerkers hebben daarom te maken met een grote verscheidenheid aan zorgvragen en veel verantwoordelijkheid. Geen dag is dezelfde”, zegt SSFH-voorzitter Leon Vincken. Centrale punt van de campagne is een website (www.zorgkansen.nl) met informatie en inspiratie over het werken in de huisartsenzorg. Een opleidingsinstituut in de regio neemt contact op zodra iemand laat weten de overstap te willen maken. Omdat stageplaatsen cruciaal om de opleiding met succes te kunnen afronden, heeft de SSFH werkgevers opgeroepen deze beschikbaar te stellen.

Samenwerkingsverband
De SSFH is een samenwerkingsverband van de werkgeversorganisaties Landelijke Huisartsen Vereniging, InEen en de werknemersorganisaties Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *