Sprekers gezocht voor congres samenwerking eerste lijn en wijkteams

Sprekers gezocht voor congres samenwerking eerste lijn en wijkteams

Datum: 29 maart 2018

Op 4 oktober 2018 organiseert De Guus Schrijvers Academie een congres over goede voorbeelden van samenwerking tussen eerste lijn en sociale wijkteams. Voor deze bijeenkomst worden er nog sprekers gezocht voor de plenaire voordrachten, voor de parallelsessies/workshops en voor de flitspresentaties.

Het concept-programma geeft duidelijk de opbouw van het congres aan en welke onderwerpen er aan de orde zullen komen.

Voor de plenaire voordrachten worden sprekers gezocht die een helicopterview kunnen bieden over innovaties in een groot deel van de sector, liefst met enige vergelijking met het verleden of met andere landen. Voor de workshop of parallelsessie gaat het om presentaties van lokale of regionale goede voorbeelden rond de samenwerking tussen eerste lijn en wijkteams, waarbij het vooral gaat over de implementatie daarvan. Flitspresentatoren vertellen hun eigen ervaringen als patiënt of als professional. Of zij maken bekend dat zij een initiatief gaan starten ter ondersteuning van de samenwerking tussen eerste lijn en wijkteams.

Brede invulling
Bij het woord eerste lijn denkt men vaak in eerste instantie aan huisartsen en hun praktijkondersteuners. Voor het congres is dit te beperkt. Tot de eerste lijn rekenen wij ook wijkverpleegkundigen, jeugdgezondheidszorg, factteams in de ggz en specialisten ouderengeneeskunde. Ook deze professionals zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden als spreker of flitser.

Onder wijkteams valt uiteraard ook het sociaal domein, buurtteams, gebiedsteams en dorpsteams, of ze nu voor de hele bevolking werken of een specifieke bevolkingsgroep, zoals bijvoorbeeld ouderen. Sprekers uit al deze teams zijn welkom.

Aanmelden
Voor de plenaire sessies en de workshops is aanmelding mogelijk tot 4 april 2018. Tips voor goede sprekers en goede voorbeeld zijn ook welkom. Reageren kan bij congresorganisator Petra Schimmel: secretariaat@guusschrijvers.nl.
Aanmelding als flitspresentator kan voor 1 augustus 2018 per mail met daarin kort beschreven wat het onderwerp en doel van de presentatie is naar: marcelstam@guusschrijvers.nl.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *