Spoorboekje Positieve Gezondheid

Spoorboekje Positieve Gezondheid

Datum: 1 oktober 2019

Steeds meer zorgorganisaties gaan aan de slag met Positieve Gezondheid. De bredere kijk op gezondheid en de aandacht voor eigen regie, veerkracht en een betekenisvol leven zijn voor velen een bron van inspiratie. De stap van inspiratie naar implementatie -het handen en voeten geven aan het gedachtegoed- vraagt aandacht en inzet. Het ‘Spoorboekje Positieve Gezondheid’ volgt de implementatie, een reis die soms een zoektocht is. 

In het Spoorboekje Positieve Gezondheid Van inspiratie naar implementatie  leert u van organisaties die al langer op weg zijn met Positieve Gezondheid. Het beeld van een trein staat daarin centraal als symboliek. Een trein laten rijden met passagiers gaat niet vanzelf. Daarvoor heb je bijvoorbeeld een reisschema nodig. Maar ook persoonlijke inzet, zoals van de machinist en conducteur. En soms liggen er blaadjes op het spoor, en zit het even tegen. Ook dat verdient aandacht.

Management en projectleider
Om de trein in beweging te zetten en de juiste route te laten volgen, is een goede machinist nodig. Het management van hoog tot laag moet het concept van Positieve Gezondheid omarmen en zich vanaf het begin mede-eigenaar en medeverantwoordelijk voelen voor de borging ervan.

Een conducteur heeft overzicht over wat er in de trein en op de perrons gebeurt. Hij geeft het fluitsignaal wanneer een trein kan vertrekken. Bij de implementatie van Positieve Gezondheid is de aansturing en de coördinatie van het traject belangrijk. Een projectleider is hiervoor verantwoordelijk. Het is belangrijk dat de projectleider het thema Positieve Gezondheid voortdurend op de agenda zet en de voortgang bewaakt.

Avontuur
Maar ook: hoe houd je te trein in beweging, op het juiste spoor en wat is de bestemming? Door het lezen van dit Spoorboekje Positieve Gezondheid gaat u het avontuur aan, op zoek naar wat er allemaal bij implementatie van Positieve Gezondheid komt kijken.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *