ZEL komt met special over persoonsgerichte zorg

ZEL komt met special over persoonsgerichte zorg

Datum: 16 april 2019

Persoonsgerichte Zorg is al ruim twee jaar een speerpunt in de regio van de regionale ondersteuningsstructuur Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL) en dat loont. Binnen huisartsenpraktijken en praktijken van andere zorgverleners in de eerste lijn zijn al mooie initiatieven gestart. Om te laten zien dat kleine veranderingen soms al een groot effect hebben, heeft ZEL een special samengesteld waarin enkele huisartspraktijken vertellen over hun aanpak en ervaringen. 

Persoonsgerichte zorg is in opmars. Het is een thema dat ook de ROS’en bezighoudt.
Een flink aantal onderwerpen komt in de special aan bod: over hoe samenwerken leidt tot passende zorg, de keuzehulp prostaatkanker van Thuisarts.nl, groepseducatie voor de geïnformeerde patiënt, persoonlijke aandacht voor voeding en leefstijl, zorg op maat voor kwetsbare ouderen, of het persoonlijke doel van de patiënt.

Ambassadeur
Inmiddels is ZEL met de regio bezig om vorm te geven aan de volgende stap: Geïntegreerde Persoonsgerichte Zorg. De huisartspraktijken gaan hiermee verder aan de slag. Om goed te kunnen samenwerken op het gebied van Persoonsgerichte Zorg is het belangrijk dat alle zorgprofessionals en organisaties uit zowel zorg als welzijn, deze zorg verlenen. ZEL werkt daarom samen met de ziekenhuizen, welzijnsorganisaties, gemeenten, et cetera. Tevens werken de regionale beroepsorganisaties samen om Geïntegreerde Persoonsgerichte Zorg in de eerste lijn te bevorderen. Als extra stimulans is vanuit acht beroepsgroepen een ambassadeur Geïntegreerde Persoonsgerichte Zorg verbonden aan ZEL.

ZEL is werkzaam in de regio Nieuwe Waterweg Noord (NWN) en Delfland, Westland en Oostland (DWO).

(Foto: special ZEL)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *