Slimme ICT-oplossingen met en voor ouderen

Slimme ICT-oplossingen met en voor ouderen

Datum: 24 januari 2017

kweekvijver_van_aal_zorgenzIn de eHealth-week 2017 brengt ZonMw de brochure ‘De Kweekvijver van AAL’ uit. Het is een uitgave die vol staat met slimme ICT-oplossingen die zijn ontwikkeld met en voor ouderen, ervaringsverhalen en inzicht in de meerwaarde voor de maatschappij. Onder het motto: Samen ICT-oplossingen voor ouderen ontwikkelen en vermarkten.

In het Europese stimuleringsprogramma Active and Assisted Living (AAL) werken talloze mensen, bedrijven en organisaties aan ICT-oplossingen die ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk actief te zijn, sociaal verbonden te blijven en zelfstandig te wonen. Met de brochure ‘De kweekvijver van AAL’ laat ZonMw zien wat het Europese programma tot nu voor Nederland heeft opgeleverd. Vooral de betrokkenen zelf komen in de brochure aan het woord. Van ouderen die meedenken over nieuwe ICT-oplossingen tot bedrijven die concrete producten en diensten op de markt brengen. Hun verhalen geven een inspirerend doorkijkje naar de toekomstige leefwereld van ouderen.

Inspiratiedag
Verpleegkundigen en verzorgenden hebben vrijdag 20 januari jl. tijdens de inspiratiedag ‘Op reis door de zorg’ een gesprek gevoerd met staatssecretaris Van Rijn over de ouderenzorg. Een aantal AAL innovaties waren uitgenodigd om hun producten te tonen. Tijdens de eHealth Week 2017 is het op diverse plaatsen mogelijk om kennis te maken met de AAL innovaties.

De brochure De Kweekvijver van AAL is hier te downloaden.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *