SectorplanPlus: subsidie voor opleidingsactiviteiten

SectorplanPlus: subsidie voor opleidingsactiviteiten

Datum: 3 december 2018

Vandaag, maandag 3 december is de derde inschrijfronde gestart voor SectorplanPlus van VWS. Werkgevers in zorg en welzijn kunnen tot 21 december a.s. subsidie aanvragen voor opleidingsactiviteiten, gericht op instroom en scholing van nieuwe en bestaande medewerkers. De subsidie werkt op basis van een cofinanciering en kan voor zowel langere als kortere opleidingsactiviteiten worden aangevraagd.

Het SectorplanPlus heeft tot doel om nieuwe instroom in Zorg & Welzijn van medewerkers te bevorderen via deelname aan opleidingsactiviteiten. In aanmerking voor subsidie komen zowel scholingen voor bestaand als voor nieuw personeel via beroepsopleidingen.

Voor nieuw personeel (maximaal 1 jaar in dienst bij aanvang van de opleiding) komen ook de opleidingsactiviteiten in aanmerking die tot doel hebben de nieuwe medewerker sneller te kunnen inzetten in het primaire zorgproces. Denk hierbij aan beroepsgerichte na- of bijscholingen (bijvoorbeeld scholing copd, ouderenzorg, triage).

Aanvraag indienen
Een aanvraag indienen kan, zoals gezegd, van 3 december t/m 21 december 2018. Een korte periode dus, voor een tamelijk ingewikkelde aanvraag. VWS streeft naar een afhandeling op uiterlijk 15 februari 2018, zodat de subsidietoekenning in de tweede helft van februari bekend is. Kijk voor de gedetailleerde voorwaarden en eisen op www.sectorplanplus.nl

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *