Schrapsessies regeldruk voor wijkverpleegkundigen

Schrapsessies regeldruk voor wijkverpleegkundigen

Datum: 27 september 2019

Wil je als wijkverpleegkundige minder bezig zijn met het bijhouden van registraties en administratie? Heb je ook hinder van die regeldruk? Het moet anders kunnen. Dat scheelt tijd. Tijd die beter kan worden besteed aan de zorg aan cliënten. Welke regels kunnen volgens jou worden geschrapt? Meld je aan voor een schrapsessie regeldruk en ga samen met je collega’s aan de slag om de regeldruk in jouw organisatie te verminderen.

Al 78 teams uit wijkverpleging en de verpleeghuiszorg hebben dit reeds gedaan. En met resultaat. Zij hebben samen 118 regels en registraties benoemd om te schrappen of verbeteren. De ervaringen van deelnemers zijn vastgelegd in een video en op schrift. Bekijk een korte compilatie van de eerste schrapsessie of lees de tips en verhalen van andere organisaties.
Komende bijeenkomsten
Zorg voor Beter organiseert een aantal schrapsessies in het land voor verpleeghuiszorg en wijkverpleging. Inschrijving daarvoor is nog mogelijk. Doe dit samen met collega’s uit andere disciplines of je team.

Snappen, schrappen en verbeteren
Tijdens de bijeenkomst is er aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. Deelnemers verkennen waar regels vandaan komen en hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen. Laat je inspireren en leer van de ervaringen van andere deelnemers.

Daarna ga je met jouw eigen team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen je organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *