SamenGezond: leuk naar een betere leefstijl

SamenGezond: leuk naar een betere leefstijl

Datum: 3 oktober 2019

SamenGezond is een online gezondheidsprogramma voor iedereen die ondersteuning wil bij een gezondere leefstijl. Het programma is voor iedereen toegankelijk. Het is breed inzetbaar en laagdrempelig, zij het dat men wel eerst moet inloggen. Daarnaast helpt het zorgaanbieders en maatschappelijke partners om SamenGezond in te zetten als leefstijlinterventie.

SamenGezond biedt wetenschappelijke informatie en coaching, onder andere op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress. Dat gebeurt op een informatieve en gelijk uitdagende wijze. Er staan maar liefst 16 onderwerpen en 24 thema’s op de site. Heel divers. Variërend van omgaan met werkdruk en concentratie verbeteren tot beginnen met hardlopen en omgaan met geld. Deelnemers kunnen beginnen met met de Positieve Gezondheid Test. Zo krijgen ze een vollediger beeld van hoe het écht met hen gaat.

SamenGezond-app
Volgens de site doen al 400.000 mensen mee met SamenGezond. Naast de site is er de SamenGezond-app. Een digitale gezondheidscoach die inzicht geeft in de gezondheid en ondersteuning biedt bij het maken van gezonde keuzes. De gebruiker kiest zelf aan welk doel hij wilt werken. De coach stelt vragen, geeft praktische tips en helpt met het behalen van je doel. Als dat is gelukt, verdient de deelnemer een aantal SamenGezond-punten.
Met de app kan men rechtstreeks meer dan 115 verschillende binnen- en buitenactiviteiten bijhouden via de geïntegreerde tracker. En kiezen uit ruim 40 doelen, zoals stress verminderen, beter slapen of meer water drinken.

Initiatiefnemer
Menzis is de initiatiefnemer van SamenGezond. Ze werkt daartoe samen met een aantal organisaties, waaronder de Hartstichting, Institute for Positive Health en KWF. De gegevens worden ook niet bij Menzis opgeslagen. Ze worden wel gedeeld met de Rijksuniversiteit Groningen die op groepsniveau, anoniem, het gezondheidseffect van SamenGezond onderzoekt.

 

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *