SamenGezond: leuk naar een betere leefstijl

SamenGezond: leuk naar een betere leefstijl

Datum: 3 oktober 2019

SamenGezond is een online gezondheidsprogramma voor iedereen die ondersteuning wil bij een gezondere leefstijl. Het programma is voor iedereen toegankelijk. Het is breed inzetbaar en laagdrempelig, zij het dat men wel eerst moet inloggen. Daarnaast helpt het zorgaanbieders en maatschappelijke partners om SamenGezond in te zetten als leefstijlinterventie.

SamenGezond biedt wetenschappelijke informatie en coaching, onder andere op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress. Dat gebeurt op een informatieve en gelijk uitdagende wijze. Er staan maar liefst 16 onderwerpen en 24 thema’s op de site. Heel divers. Variërend van omgaan met werkdruk en concentratie verbeteren tot beginnen met hardlopen en omgaan met geld. Deelnemers kunnen beginnen met met de Positieve Gezondheid Test. Zo krijgen ze een vollediger beeld van hoe het écht met hen gaat.

SamenGezond-app

Voldoende bewegen is belangrijk om gezond te blijven. Het Weekdoel werkt daarbij erg stimulerend. Zowel om te beginnen met bewegen als om het vol te houden. In de app staat het Weekdoel daarom centraal. Het is de basis voor gezond gedrag.

Bewegen is gezond. Maar één keer een flinke wandeling maken en de rest van de week stilzitten is niet zo gezond. Veel gezonder is: elke dag een beetje bewegen. Daarom stimuleert onze app jou om élke dag te bewegen. Met een ingebouwde stappenteller kun je elke dag zien hoeveel stappen jij hebt gezet.

Naast beweegdoelen krijg je in de app ook opdrachten over het leefstijlthema waaraan jij specifiek wilt werken. Van beter slapen, afvallen of bewuster eten tot meer bewegen. Je kunt alles in je eigen tempo doen. Onze app is jouw steuntje in de rug als je aan je gezondheid wilt werken.

Initiatiefnemer
Menzis is de initiatiefnemer van SamenGezond. Ze werkt daartoe samen met een aantal organisaties, waaronder de Hartstichting, Institute for Positive Health en KWF. De gegevens worden ook niet bij Menzis opgeslagen. Ze worden wel gedeeld met de Rijksuniversiteit Groningen die op groepsniveau, anoniem, het gezondheidseffect van SamenGezond onderzoekt.

 

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *