Martin van Rijn leidt economische missie ouderenzorg naar China

Martin van Rijn leidt economische missie ouderenzorg naar China

Datum: 22 oktober 2016

portretfoto-van-rijn-578x420Aansluitend op het bezoek van Edith Schippers aan Japan, leidt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) van 25 tot en met 28 oktober een economische missie naar China. De Nederlandse delegatie bestaat uit een kleine 20 bedrijven en kennisinstituten die zich bezighouden met de thema’s ouderenzorg, vitaliteit en mobiliteit. De economische missie bezoekt Shanghai, Beijing en Guangzhou.

Martin van Rijn licht toe: “Internationaal gezien staat onze zorg voor ouderen hoog aangeschreven. Ook vanuit China, waar de bevolking snel vergrijst, wordt met belangstelling gekeken naar hoe wij dat in Nederland hebben georganiseerd. Dat is de aanleiding geweest om deze missie te organiseren. Ik zie er naar uit om samen met de meereizende bedrijven en kennisinstituten in China iets te vertellen over onze ervaringen en de dagelijks praktijk. Tegelijkertijd weet ik ook zeker dat wij op onze beurt zullen leren van onze Chinese gastheren en –vrouwen.”

Samenwerking met China
De Chinese gezondheidszorg en markt zijn onderhevig aan snelle veranderingen en sterke groei. Voor het land met de meeste inwoners ter wereld is omgaan met de snelle vergrijzing van haar inwoners een van de grootste uitdagingen in de komende jaren. Om die ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden, kijkt China over de grens naar kennis en oplossingen op het gebied van langdurige zorg, e-health, thuiszorg, revalidatiezorg en medische apparatuur en hulpmiddelen.
Martin van Rijn zal tijdens zijn verblijf in China onder andere bezoeken brengen aan Chinese zorginstellingen en seminars over ouderzorg toespreken. Tijdens de ontmoeting met en zijn Chinese collega bewindspersonen zal het gaan over samenwerking tussen China en Nederland.

(Foto: VWS)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *