Rijk jaarverslag van Raedelijn

Rijk jaarverslag van Raedelijn

Datum: 3 juli 2016

raedelijn_jaarverslag_zorgenzHet jaarverslag 2015 van Raedelijn neemt een voorschot op de nieuwe huisstijl met aangename fotografie. Het is voorts een rijk gevuld digitaal magazine met een terugblik én een vooruitblik op negen bijzondere projecten.

Directeur Nienke Hulshof verwoordt als kernboodschap: “Een patiënt denkt niet in domeinen of lijnen en gaat uit van optimale afstemming van informatie en werkafspraken tussen ziekenhuis, eerste lijn en gemeente.” Dat vereist gezamenlijke regie en samenwerking tussen zorg en gezondheid. “Geïnspireerd door het gedachtegoed van Machteld Huber is de blik op gezondheid breder geworden.”
Hieronder worden enkele voorbeelden uit het jaarverslag aangestipt.

Ouderen in Eemland
Een project over samenwerking tussen huisartsen en thuiszorg voor kwetsbare ouderen. Met samenhangende zorg, een uniforme werkwijze en een heldere rolverdeling tussen professionals. In Eemland sloegen diverse partijen de handen ineen en tekenden op bestuurlijk niveau een intentieverklaring. Een interview met Leo Boom, huisarts en medisch directeur van Diamuraal en Marco Bruggeman, directeur van Beweging 3.0.

Chronisch zieken in Midden-Nederland
Een dubbelinterview over regionale transmurale afspraken voor chronisch zieken met directeur Leo Kliphuis en longarts Renée van Snippenburg. In Midden-Nederland werken drie ziekenhuizen, elf zorggroepen en Saltro samen aan Zorg Op de Juiste Plek. Ze hebben regionale transmurale afspraken (RTA’s) gemaakt rondom chronische zieken zoals diabetes, COPD en CVRM. Uitgangspunt is kwaliteit en continuïteit van zorg. “We hebben allemaal met hetzelfde probleem. We krijgen steeds meer chronische patiënten. We kunnen niet alle patiënten in de tweede lijn blijven behandelen. Daarom moeten we afspraken maken en samenwerken,” zegt Renée van Snippenburg, longarts van het Diakonessenhuis.

Bewegen in Amersfoort
“De meerwaarde van KeiVitaal zit in de samenwerking en het gezamenlijke doel van de professionals. We zien echt dat de mensen structureel meer bewegen en gezonder leven,” vertelt Lisanne Huijzenveld, buurtsportcoach van SRO. Het succesvolle beweegprogramma KeiVitaal is in 2015 uitgebreid van vier naar dertien wijken in Amersfoort. Daarmee werken nog meer professionals, organisaties én inwoners van de kei-stad aan een gezondere en actieve leefstijl, waardoor de gezondheid verbetert. Raedelijn faciliteerde als projectleider de verbreding en adviseert zorgverleners over de verbinding met de buurtsportcoach. De gemeente Amersfoort stimuleert de samenwerking.

Ga hier naar het digitaal Jaarverslag 2015 van Raedelijn.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *