Reos adviseert Alphens ketenoverleg bij Positieve Gezondheid

Reos adviseert Alphens ketenoverleg bij Positieve Gezondheid

Datum: 1 juni 2018

Huisarts Ruud Gebel vertelt hoe hij Positieve Gezondheid toepast in zijn praktijk.

Zorgverleners, gemeente en zorgverzekeraars omarmen het concept Positieve Gezondheid, waarin niet de ziekte maar de mens centraal staat. Hoe geef je dit concreet handen en voeten in de dagelijkse praktijk? En hoe organiseer je zorg op de juiste plek? Het Alphens Ketenoverleg wil dat zorgverleners én hulpverleners concreet aan de slag kunnen. Reos helpt hen hierbij. 

Zorg en Zekerheid en VGZ dragen Positieve Gezondheid een warm hart toe. Het gaat verder dan de aan- of afwezigheid van ziekte. Het draait om vitaliteit en veerkracht en het vermogen de eigen regie over het leven te pakken.

Spinnenweb prima gespreksinstrument
In een filmpje vertelt huisarts Ruud Gebel over Positieve Gezondheid. Hij zegt: “Vroeger ging het om het onderscheid ziek of niet-ziek. Nu gaat het om de vraag hoe iemand op een goede manier omgaat met zijn beperkingen. Een huisarts kijkt al breed. Het spinnenweb van Positieve Gezondheid is een prima gespreksinstrument.”

Het Alphens Ketenoverleg bestaat uit: Zorg en Zekerheid, Alphen aan den Rijn, de thuiszorgorganisaties Activite, IZO, Plicare, Vierstroom en Wijdezorg, huisartsen uit de kernen Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude, Alphen op één lijn (de koepelorganisatie van de gezondheidscentra in de kern Alphen aan den Rijn), GGD Hollands Midden en TOM in de Buurt.

Deze tekst is met toestemming overgenomen uit het Jaaroverzicht van Reos.

Rol van een ROS
Voor alle zorgprofessionals en voor organisaties als branche-, kennis- en onderzoeksinstituten, zorgverzekeraars, lokale en landelijke overheid en overheid  zijn de ROS’en (regionale ondersteuningsorganisaties) een krachtige partner in de transformatie naar gebieds- en populatiegericht werken. Kijk hier voor meer informatie over de ROS in uw eigen regio. 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *