Regioplan Ouderenzorg Zwolle

Regioplan Ouderenzorg Zwolle

Datum: 12 oktober 2016

rollator_ouderenzorg_zorgenzCirca 88 huisartsen uit 25 praktijken in de regio Zwolle, dat is ruim de helft van alle huisartsen, doen mee om de organisatie van de ouderenzorg rondom hun praktijk te verbeteren. Het Regioplan Ouderenzorg regio Zwolle biedt handvatten en extra financiering gedurende een jaar om de ouderenzorg rondom de huisartsenpraktijk goed te organiseren, aldus de Nieuwsbrief van Progez.

Er zijn regionale ambities in het regioplan opgenomen. Deze zijn bedoeld ter inspiratie en om te laten zien welke zorg huisartsen in de regio kunnen bieden aan ouderen. Eén van de ambities is dat de ouderenzorg in een netwerk rondom de huisartsenpraktijk georganiseerd is, op basis van het Vlindermodel. Een andere ambitie is de structurele samenwerking met een Specialist Ouderengeneeskunde. Het doel is om zwaardere zorg samen te kunnen dragen en daarbij geen dingen dubbel te doen. Huisartsen zijn vrij om de ambities in hun eigen praktijk op hun eigen manier vorm te geven.

Voor alle huisartsenpraktijken
Voor praktijken die nog weinig, structurele samenwerking rondom ouderenzorg hebben, biedt het Regioplan een aanleiding om dit het komende jaar te gaan regelen. Maar het plan is ook bedoeld voor praktijken waar de organisatie van ouderenzorg al op orde is. Zij hebben hier eerder tijd en energie in geïnvesteerd, zodat ze nu in weinig tijd de puntjes op de i kunnen zetten. Met de zelfscan kan iedere praktijk in beeld brengen welke punten men wil verbeteren. De beoogde resultaten worden aan het eind van de periode met behulp van een zelfrapportage inzichtelijk gemaakt.

Laatste aanmeldronde
Na twee aanmeldrondes per 1 april en 1 oktober 2016, volgt voor huisartsen regio Zwolle nog een laatste mogelijkheid om mee te doen. Aanmelding kan vanaf nu tot uiterlijk eind november. De praktijk krijgt dan vanaf 1 januari 2017 een jaar lang de extra vergoeding uit het Zorgvernieuwingsbudget. De adviseurs Anniek Appelman en Sjoukje Kruisselbrink van Progez kunnen een toelichting komen geven in een Hagro en vragen beantwoorden. Neem voor meer informatie contact op met Anniek Appelman, T 06 – 46 382 868, E a.appelman@progez.nl of Sjoukje Kruisselbrink, 06 – 46 382 871, s.kruisselbrink@progez.nl. Het Regioplan ouderenzorg regio Zwolle en het Vlindermodel zijn hier te downloaden.

(Foto: Inge Hogenbijl/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *