Programma Nu Niet Zwanger flink uitgebreid

Programma Nu Niet Zwanger flink uitgebreid

Datum: 1 maart 2019

Het programma Nu Niet Zwanger wordt de komende drie jaar verdubbeld. Een extra subsidie van het ministerie van VWS maakt uitbreiding van 25 naar 50 regioprogramma’s mogelijk. Deelnemende regio’s ontvangen ondersteuning vanuit het landelijke team.

Het programma Nu Niet Zwanger ondersteunt kwetsbare (potentiële) ouders door het gesprek aan te gaan, bij hun leefwereld aan te sluiten en te kijken naar hun vragen, behoeften, barrières en mogelijkheden bij kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Zo krijgen zij meer regie over hun leven en, samen met een professional, een basis leggen voor een stabiele toekomst.

Nog eens zes regio’s
Het programma loopt nu al in negen regio’s. In het eerste kwartaal van 2019 starten de kwartiermakers in nog eens zes regio’s: Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Leiden, Venlo en Zwijndrecht/Dordrecht. Deelnemende regio’s kunnen rekenen op landelijke ondersteuning, waaronder de inzet van een kwartiermaker en materialen. Ook krijgt men de beschikking intervisie aangeboden en scholing door Rutgers.

Kansrijke Start
Nu Niet Zwanger maakt deel uit van het programma Kansrijke Start van het ministerie van VWS. Het richt zich onder andere op het verbeteren van de samenwerking tussen wijkteams, kraamzorg, de verloskundige zorg en de jeugdgezondheidszorg. Ook het verbeteren van de voorlichting over anticonceptie en een gezonde zwangerschap bij (aanstaande) ouders is een belangrijk aandachtspunt.

Meer weten?
De website van het programma biedt informatie voor organisaties en professionals die deelnemen aan het programma Nu Niet Zwanger of hiermee gaan starten.

Bent u geïnteresseerd wat Nu Niet Zwanger voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact op met het landelijke team via nnz@ggdghor.nl.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *