Professionalisering in Friesland met Platform wijkverpleegkundigen

Professionalisering in Friesland met Platform wijkverpleegkundigen

Datum: 9 november 2016

Friese_Vlag_ZorgenzROS Friesland heeft samen met een aantal wijkverpleegkundigen in Friesland het platform Wijkverpleegkundigen Friesland opgericht. Inmiddels zijn elf wijkverpleegkundigen van verschillende thuiszorgorganisaties aangesloten.

Vanuit de wijkverpleegkundigen zelf, maar ook vanuit de landelijke branchevereniging V&VN is er de behoefte om het beroep van wijkverpleegkundige te professionaliseren. Daarin wordt de link met het leernetwerk vanuit de NHL gelegd. Hiernaast willen de initiatiefnemers, zoals ROS Friesland, dat de positie van wijkverpleegkundigen in het Friese zorgveld wordt versterkt met als doel de kwaliteit van zorg te verhogen. De wijkverpleegkundigen moeten zich in een aanspreekbare beroepsgroep vereniging.

Teamopbouw in de wijk – Zie de serie interviews met wijkverpleegkundigen uit het hele land, die praten over de oprichting van een Platform voor Wijkverpleegkundigen in hun regio. In samenwerking met de ROS’en.

Gesprekspartner en belangenbehartiging
Voorts is het doel om de belangen van de wijkverpleegkundigen te behartigen en om de kennis delen, bijvoorbeeld door middel van een scholing. Voor externe partijen is het platform een gesprekspartner voor zorginhoudelijke onderwerpen, rol en taak wijkverpleegkundige en zorginnovatie. Het streven is om uiteindelijk een platform te zijn van en voor alle wijkverpleegkundigen in Friesland.  De vertegenwoordigers van het platform komen minimaal vier keer per jaar bij elkaar. Ook de zorgorganisaties worden zoveel mogelijk hierbij betrokken. Het platform onderhoudt een nauwe verbinding met de branchevereniging V&VN. Momenteel schrijft het platform een jaarplan voor 2017.

Meer informatie bij Tryntsje Haga, regioadviseur ROS Friesland, T. 06 42 606604, E. [email protected].

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *