Praktijkvoorbeelden met oplossingen voor meer tijd voor de patiënt

Praktijkvoorbeelden met oplossingen voor meer tijd voor de patiënt

Datum: 31 januari 2019

Meer tijd voor de patiënt, hoe krijg je dat als huisarts voor elkaar? De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) heeft een website gemaakt die diverse praktijkvoorbeelden laat zien van collega-huisartsen die zorgen voor minder werkdruk en meer tijd voor de patiënt. Zo kunnen ze ontdekken welke oplossing bij hun praktijk past. De LHV heeft deze site ontwikkeld zodat huisartsen kwaliteit kunnen blijven leveren en met plezier hun vak kunnen blijven uitoefenen.

De website is verdeeld in zes oplossingsrichtingen: een kleinere praktijk, inzet personeel, langer consult, efficiënte praktijkvoering, het begrenzen van de zorg en oplossingen voor een lagere werkdruk in de ANW. Per oplossingsrichting wordt een aantal praktijkvoorbeelden gepresenteerd. Onder elk praktijkvoorbeeld staat het verhaal namens de betrokken huisarts: wat is de oplossing en wat heeft het de huisarts(enpraktijk) en de patiënt opgebracht?  Sommige praktijkvoorbeelden zijn voorzien van extra informatie of een duiding van de LHV.

Het gaat soms om een combinatie van oplossingen. Genoemd worden lean werken: welke ervaringen hebben huisartsen in Woerden, Assen en Maarheze daarmee? Of over de inzet van personeel: de inzet van een physician assistant in Oldenzaal en Losser, of een verpleegkundig specialist in Breda.

Meld voorbeelden
Huisartsen worden opgeroepen om zelf ook een voorbeeld aan te dragen. Dat kan via het contactformulier op de website kunt u het praktijkvoorbeeld aanmelden.

Er is ook een factsheet Meer tijd voor de patiënt.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *