Positieve voorbeelden in ouderenzorg

Positieve voorbeelden in ouderenzorg

Datum: 23 november 2017

We horen veelal negatieve verhalen in de media over de ouderenzorg. Van plascontracten tot pyjamadagen. Uiteraard betekent dat niet dat het óveral slecht gaat. Integendeel. Het Nationaal Ouderenfonds heeft met Hugo Borst en Carin Gaemers positieve voorbeelden in de ouderenzorg verzameld. Deze zijn gebundeld in het witboek Trots op Ouderenzorg.

Wat gaat er wél goed in de ouderenzorg en met welke initiatieven kan de ouderenzorg worden verbeterd? Om op die vragen antwoord te krijgen, opende het Nationaal Ouderenfonds begin dit jaar een meldpunt. Een goed initiatief, gezien vele negatieve berichtgevingen over de ouderenzorg in ons land. De oproep leverde ruim 150 verhalen op over de positieve kant van de ouderenzorg. Ingediend door van ouderen zelf, verzorgenden en mantelzorgers. Deze zijn gebundeld in het witboek Trots op Ouderenzorg.

Aanbevelingen
Op 22 november 2017 nam minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het witboek in ontvangst uit handen van de 98-jarige Wim Bernsen. Bernsen woont naar volle tevredenheid in een verpleeghuis en zijn verhaal staat ook in de uitgave opgetekend. De verhalen tonen aan dat de zorg voor kwetsbare ouderen staat of valt bij aandacht. Vrijwel alle reacties ondersteunen de stelling dat aandacht net zo belangrijk is als verzorging en veiligheid. Het witboek sluit af met een aantal concrete aanbevelingen.

Steunbetuiging
Het witboek dient als leidraad voor de ouderenzorg in Nederland. Met als doel dat de twee miljard euro die extra is uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg de komende kabinetsperiode op een juiste manier terechtkomt bij de ouderen. Mensen die het hiermee eens zijn, kunnen bij een steunbetuiging tekenen. Zij ontvangen vervolgens in de mailbox een download naar het witboek. Het Nationaal Ouderenfonds wil met de handtekeningen in Den Haag laten zien dat Nederland vindt dat het beter kan en moet in de ouderenzorg.

(foto ©Nationaal Ouderenfonds)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *