POOL: Werk aan persoonlijke ontwikkeling, je bent het waard!

POOL: Werk aan persoonlijke ontwikkeling, je bent het waard!

Datum: 16 september 2019

Bijblijven met deskundigheidsbevordering, scholing, cursussen, symposia en congressen, het is volstrekt normaal. Maar… hoe staat het met de persoonlijke ontwikkeling? Tijd vrijmaken voor jezelf, stilstaan bij zaken die voor jou belangrijk zijn, inzicht krijgen in patronen, werken aan balans. En dit in een rustige, prettige omgeving, weg van de hectiek. Dat is minstens zo belangrijk. Gun het jezelf en neem deel aan de ‘POOL-weekenden’.

POOL staat voor ‘persoonlijke ontwikkeling op lange termijn’. Het gaat om een reeks van vier korte weekenden (vrijdag-zaterdag), verspreid over tien maanden. Met alle ruimte om terug te komen op thema’s en te komen tot verdere verdieping.

Blijvende verandering
“Er bestaat wel aandacht voor coaching” zegt Ruth Evers van training- en coachingbureau Talmor, “maar dat gebeurt vaak als een soort van ‘interventie op een issue’ . Vijf maal naar een coach, twee maal rond de tafel. Of een webinar volgen.” Maar daarmee lukt het de meesten niet om dingen blijvend te veranderen, heeft ze ervaren. “Rationeel weten mensen dan wat ze anders willen en hoe. Maar om  gedrag of gevoel blijvend te veranderen  en eigen te maken, kost meestal  tijd. Dat is een proces en dat lukt niet met een workshop of een  themadag.”

Rust, tijd en aandacht
Haar overtuiging: Om te komen tot echte veranderingen op lange termijn is meer rust, tijd en aandacht nodig. “Omdat ik zelf uit de zorg kom, weet ik hoe lastig het is om als zorgprofessional tijd vrij te maken voor een training. Daarom heb ik gekozen voor twee dagen met een overnachting erin , met zowel een intensief programma, alsook tijd  voor afzondering en ruimte voor reflectie. Mensen moeten daarbij het gevoel hebben er even uit te zijn, los van de dagelijkse beslommeringen. De accommodatie is daarop afgestemd, met voor ieder een eigen kamer, een kok die rekening houdt met ieders wensen, en een mooie omgeving.”

Ruth Evers

Hard werken
Ze vervolgt nadrukkelijk: “Maar veranderingen komen niet vanzelf tot stand, het is in het weekend niet alleen ontspanning, maar zeker ook hard werken. De thema’s waaraan mensen willen werken, bepalen ze zelf. Ik reik handvatten, instrumenten en methodes aan die ze op hun eigen proces kunnen toepassen. Mensen komen voor een bepaalde doelstelling en ik help hen die te bereiken.”

POOL heeft zo’n 12 deelnemers. Ruth: “Ik heb ervaren dat de deelnemers vrij snel een groep vormen, waarin ze zich veilig voelen. De deelnemers hebben toch vaak te maken met dezelfde vragen en  issues, zij het in een ander jasje. Het programma is zo opgebouwd dat sommige onderwerpen in een groep aan bod komen, maar andere thema’s juist individueel, altijd passend bij de deelnemer. En willen mensen niet deelnemen aan een programmaonderdeel, is dat uiteraard ook prima.” Glimlachend: “Hoewel ik dat nog niet heb meegemaakt.”

Tijd voor reflectie
Tussen de weekenden door is er alle tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en te reflecteren op hoe dat gaat. Om er in het volgende weekend op terug te komen. Overigens kunnen deelnemers desgewenst altijd tussendoor contact opnemen met Ruth Evers.

Meer informatie
Wil je ook op het persoonlijke vlak vooruit? Werken aan wat voor jou belangrijk is? De volgende groep start op 24 en 25 januari 2020. Omdat zo’n training heel persoonlijk is, bestaat er de mogelijkheid om Ruth persoonlijk te spreken, voor je besluit om in te schrijven. Kijk hier voor alle informatie over de POOL-weekenden.

 

(Foto en artikel i.s.m. Talmor)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *