POH-netwerk in Haarlemmermeer wordt coöperatie

POH-netwerk in Haarlemmermeer wordt coöperatie

Datum: 24 november 2014

marieke_van_schie_reos_poh_netwerk_haarlemmermeer_zorgenzHet POH-netwerk in de Haarlemmermeer gaat over in een structureel werkoverleg onder de vlag van Coöperatie Haarlemmermeer Ketenzorg en Gezondheidscentra Haarlemmermeer. Reos stond aan de wieg van het POH-netwerk en adviseur Marieke van Schie (rechts) heeft de voorzittershamer overgedragen aan Carolijn Kloosterman en Nelleke van Velthoven.

“De praktijkondersteuners maken deel uit van een enthousiaste professionele beroepsgroep. Reos heeft een rol gehad in het leggen van een fundament voor dit werkoverleg en we hebben er alle vertrouwen in dat de praktijkondersteuners dit verder uit kunnen bouwen.”

Stevig verankerd in eerste lijn
Bij het in 2011 opgezette POH-netwerk voor de regio’s Haarlemmermeer en Amstelland sloten veel praktijkondersteuners zich aan voor kennisuitwisseling en het delen van ervaringen. Het netwerk groeide onder meer door de gemaakte ketenafspraken in de Haarlemmermeer. Er ontstond behoefte bij praktijkondersteuners om het netwerk te splitsen in een netwerk Haarlemmermeer en een netwerk Amstelland. De splitsing bleek succesvol; de regionale herkenbaarheid van het netwerk steeg en praktijkondersteuners hadden minder reistijd. Het POH-netwerk is onder begeleiding van Marieke van Schie stevig verankerd in de eerste lijn en gaat als Coöperatie Haarlemmermeer Ketenzorg verder.

Vier keer per jaar
Reos is momenteel betrokken bij POH-netwerk Midden-Holland, POH-netwerk Zuid-Holland Noord en POH-netwerk Amstelland. “Deze netwerken bestaan uit enthousiaste POH somatiek die graag willen netwerken, ervaringen willen delen en informatie willen uitwisselen. Jaarlijks zijn er vier bijeenkomsten die meestal uit twee delen bestaan, een deel netwerken en het tweede deel voor het ontvangen van een gastspreker. Deze gastspreker is vaak een zorgverlener die informatie heeft voor de POH en via deze weg efficiënt de POH bereikt. De POH bepalen altijd zelf welke onderwerpen en welke spreker op de agenda komt,” licht Marieke van Schie toe.

Meer informatie over de door Reos opgezette POH-netwerken bij Marieke van Schie: email mvanschie@reos.nl, telefoon 071 566 18 18.

(Foto: Reos)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *