Plicare voor de onafhankelijke wijkverpleegkundige

Plicare voor de onafhankelijke wijkverpleegkundige

Datum: 10 februari 2015

wijkverpleegkundige_zorgenzIn de regio’s Haaglanden, Midden-Holland, IJsselgemeenten, Lansingerland, Utrecht-West en Zoetermeer gaat per 1 april Plicare van start; een coöperatie van onafhankelijke wijkverpleegkundigen en betrokken zorgaanbieders.

Coöperatie Plicare wordt in eerste instantie opgericht door drie zorgaanbieders: Fundis, Woonzorgcentra Haaglanden en Florence. Stichting Wassenaarse Zorgverlening, Duinrust, Cardia en Zorgpartners Midden-Holland hebben de intentie uitgesproken om zich aan te sluiten bij Plicare. Door het open karakter, het lidmaatschap van de wijkverpleegkundige en het laten aansluiten van zoveel mogelijk zorgaanbieders, wil de coöperatie de onafhankelijkheid van de wijkverpleegkundige garanderen. Zij verwijzen de cliënt zo nodig door naar de organisatie die het beste bij hun persoonlijke situatie past, los van de deelnemende organisaties.

Coöperatieve vereniging Plicare
Inmiddels zijn 28 wijkverpleegkundigen aspirant-lid van de coöperatie. Zij hebben directe invloed op de inhoud van het vak en op de samenstelling van de professionele teams waarin zij acteren. “Het doel is om eind dit jaar 40 wijkverpleegkundigen in dienst te hebben”, zegt Marja van Leeuwen, directeur Plicare. “De zorgverzekeraars zien veel belang in een onafhankelijke wijkverpleegkundige en stellen daar de komende jaren ook meer budget voor ter beschikking.” Ze vervolgt: “Iedereen met vragen over gezondheid, welzijn en veiligheid kan contact met een van onze wijkverpleegkundigen opnemen. Zij kijkt samen met een cliënt naar de persoonlijke situatie en kan op basis daarvan advies geven en passende hulp aandragen. Natuurlijk kiest een cliënt altijd zelf waarvan hij of zij gebruik van wil maken.”

(Foto: Franck Boston/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *