Platform Zó werkt de zorg presenteert twee nieuwe boeken

Platform Zó werkt de zorg presenteert twee nieuwe boeken

Datum: 22 november 2018

Het Platform Zó werkt de zorg heeft twee nieuwe boeken over de zorg in Nederland uitgebracht: Zó werkt publieke gezondheidszorg en Zó werkt de zorgverzekering. In begrijpelijke taal en met heldere visualisaties wordt de publieke gezondheidszorg en de zorgverzekering uitgelegd.

De overheid treft maatregelen om de gezondheid van mensen te bevorderen én te beschermen. Welke wetten, spelers en geldstromen spelen hierin een rol? Het boek Zó werkt publieke gezondheidszorg vertelt het in een oogopslag. “Werken aan mensen gezond houden is minstens zo belangrijk als zieke mensen beter maken. Daar zet de publieke gezondheid zich dagelijks voor in. Via dit boek willen wij hier meer mensen van bewust maken”, zegt Hugo Backx, directeur, GGD GHOR Nederland.

Zorgverzekering uitgelegd
De verplichte zorgverzekering is een van de fundamenten van ons zorgstelsel. Hoe wordt zorg ingekocht, hoe lopen de geldstromen en wie zijn hoofdrolspelers? Zó werkt de zorgverzekering geeft antwoord en helpt betrokkenen hun weg te vinden in dit complexe stelsel. “In ons zorgstelsel vervult de zorgverzekeraar een belangrijke maar vaak onbeminde rol. Dit komt deels doordat de rol van de zorgverzekeraar voor velen onduidelijk is. Met deze uitgave willen we daar verandering in brengen”, aldus Herman Bennema, algemeen directeur van Vektis.

Er is meer nieuws te melden: de uitgave Zó werkt de ouderenzorg is nu ook beschikbaar als app.

Cijfers en feiten over huisartsenzorg geactualiseerd
Sinds de zomer is Zó werkt de huisartsenzorg een jaar oud. Het platform heeft alle informatie hieruit geactualiseerd in de Zó werkt de zorg-app.

 

 

Bestel hier Zo werkt publieke gezondheidszorg

Bestel hier Zo werkt de zorgverzekering

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *