Gezocht: patiënten die willen meedenken over regioplan zorg

Gezocht: patiënten die willen meedenken over regioplan zorg

Datum: 20 mei 2019

Het ministerie van VWS ondersteunt partijen in de regio om te komen tot ‘De juiste zorg op de juiste plek’. Regionale samenwerkingspartners gaan aan de slag met het opstellen van een gedeeld beeld van de regio. Wat gaat er goed in de regio en wat is nodig om de zorg te kunnen blijven leveren? Betrokkenheid van patiënten daarbij is van groot belang. PGO-support zoekt daarom patiënten die bij de ontwikkeling van regiobeelden het ervaringsperspectief willen inbrengen. Voor deelname is een vergoeding beschikbaar.

Een patiënt bekijkt de zorg vanuit een ander perspectief dan zorgaanbieders, verzekeraars of gemeenten. Ervaringsdeskundigen weten het beste waarmee zij in hun dagelijks leven zijn geholpen. Dat is ook de reden waarom zij niet mogen ontbreken aan deze overleggen over de regio-ontwikkeling. Alleen met hun inbreng kan uiteindelijk de juiste zorg op de juiste plek worden georganiseerd, stelt PGO-support.

Training
PGO-support helpt regio’s bij het werven en selecteren van de juiste persoon. De ervaringsdeskundigen krijgen trainingen om hun eigen situatie te vertalen naar de behoefte van de groep, maar bijvoorbeeld ook over de interpretatie van data. Zo worden de kandidaten geschoold om te schakelen van hun persoonlijke situatie naar de meerwaarde voor de groep.

Vergoeding
Voor deelname aan de overleggen over de regiobeelden ontvangen de ervaringsdeskundigen een vergoeding, die PGO uitkeert. PGO-support werkt samen met de cliënten- en patiëntenorganisaties.

Geïnteresseerd? Of kent u iemand die geschikt is om deel te nemen? Wij hem/haar dan op deze mogelijkheid. Meer informatie vindt u op www.pgosupport.nl.

 

(Foto: Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *