Persoonlijke Gezondheidscheck steeds breder beschikbaar

Persoonlijke Gezondheidscheck steeds breder beschikbaar

Datum: 28 december 2018

Na de zorgverzekeraars als De Amersfoortse, ONVZ, VGZ en Zilveren Kruis biedt per 1 december jl. ook Menzis de Persoonlijke Gezondheidscheck aan. Daarmee is deze check toegankelijk voor maar liefst 2,3 miljoen Nederlanders Een mijlpaal voor de beweging Heel Nederland Gezonder,  die alle Nederlanders mogelijk wil maken inzicht te krijgen in hun persoonlijke gezondheid via e-health om zo zelfregie mogelijk te maken en te stimuleren.

De ambitie van Heel Nederland Gezonder is om de focus te verleggen van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag De Persoonlijke Gezondheidscheck kan daaraan een bijdrage leveren. Het is een gezondheidstest die bestaat uit een online vragenlijst en aanvullende tests die thuis kunnen worden uitgevoerd. De deelnemer krijgt een gezondheidsrapport, dat inzicht geeft in eventuele gezondheidsrisico’s.

10 factoren veroorzakers voor 70% van de ziektelast
De test gaat in op de 10 factoren die meer dan 70% van de ziektelast in de westerse wereld veroorzaken. Dat zijn: te weinig bewegen, roken, slaapgebrek, calorie-inname, voedingspatroon, verhoogde bloeddruk, teveel stress, overmatig alcoholgebruik, verhoogd cholesterol en verhoogde bloedsuiker.
De optelsom van deze factoren in de Persoonlijke Gezondheidscheck biedt inzicht in de eigen gezondheid, waarbij de betreffende persoon te weten komt welke leefstijlfactoren moeten worden aangepakt. De wijze waarop deze test is opgebouwd, voldoet aan de wetenschappelijke en medische richtlijnen.

Heel Holland gezonder
De beweging is geïnitieerd door: Hartstichting, Nierstichting, Diabetes Fonds, Longfonds, Landelijke Huisartsen Vereniging, Nederlands Huisartsen Genootschap, GGD GHOR Nederland en &niped.

 

(Foto: Shutterstock).

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *