Paramedisch Centrum De Bleekerij wint Nationale Award Multidisciplinaire samenwerking in de zorg

Paramedisch Centrum De Bleekerij wint Nationale Award Multidisciplinaire samenwerking in de zorg

Datum: 8 oktober 2018

(V.l.n.r.) Marc Bruijnzeels, Bertine Tieberink, Jan Anthonie Bruijn en Geraline Leusink.

De Bleekerij, een paramedisch centrum waar verschillende zorgverleners samenwerken aan een breed aanbod van nazorg voor oncologie- en oedeempatiënten, heeft afgelopen zaterdag de Nationale Award voor Multidisciplinaire samenwerking in de zorg gekregen. De publieksprijs is gegaan naar OZOVerbindzorg. De prijzen zijn uitgereikt tijdens MedischOndernemen LIVE.

De Bleekerij biedt mensen met oncologische en oedeemproblematiek fysieke, psychosociale en praktische ondersteuning. Er huizen veertien paramedici in het centrum, daarnaast is er samenwerking met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Bertine Tieberink, fysiotherapeut en oprichter van de Bleekerij, nam de prijs geëmotioneerd in ontvangst. “Het was mijn droom om de nazorg voor kankerpatiënten te verbeteren. Ik ben blij en vereerd met de erkenning die ons centrum met deze prijs krijgt.”
De jury roemde met name haar ondernemerschap, passie en lef. De juryprijs bestaat uit 5.000 euro, gesponsord door de Noaber Foundation en MedischOndernemen.

Jury: innovatief en nek uitgestoken
Tijdens MedischOndernemen LIVE hebben drie genomineerden – De Bleekerij, OZOVerbindzorg en Wedde dat ’t lukt – kort hun project en hun belangrijkste tips voor andere samenwerkingsprojecten gepresenteerd. Na twintig minuten bedenktijd was het tijd voor de prijsuitreiking. De jury benadrukte hoe moeilijk het was om een keuze te maken. Marc Bruijnzeels: “Alle drie de genomineerde partijen werken echt multidisciplinair en zijn heel innovatief. Alle drie hebben ze hun nek uitgestoken om de zorg beter te maken voor de patiënt.”

OZOVerbindzorg: Samenwerking rondom de thuiswonende patiënt
De publieksprijs ging naar OZOverbindzorg, waar bijna zeshonderd mensen op hebben gestemd als hun favoriete multidisciplinaire samenwerkingsverband. Dit succesvolle initiatief ondersteunt de multidisciplinaire samenwerking rondom de thuiswonende patiënt met een simpele softwaretool waarmee alle zorgverleners èn de patiënt en de mantelzorger makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Het kan in heel Nederland geïmplementeerd worden. Hun slogan luidt: samenwerken is onze zorg.

Speciale vermelding
Een speciale vermelding kreeg de inzending van Inge Kramer en Jantinus Veenstra die met hun bedrijf POH Inpractica als poh-ggz de huisartsenpost ondersteunen bij ggz-hulpvragen. Dit initiatief viel net buiten de nominaties maar is volgens de jury wel bijzonder maatschappelijk relevant.

 Samenwerking eerste lijn versnellen
De Nationale Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg is een initiatief van MedischOndernemen. Het is een prijs voor de beste, meeste inspirerende en ondernemende, multidisciplinaire samenwerking waarin de eerste lijn een rol speelt. Doel: goede voorbeelden van multidisciplinaire samenwerking in het zonnetje te zetten en zo andere eerstelijnsprofessionals inspireren.

Multidisciplinaire samenwerkingsverbanden die wilden meedingen naar de prijs konden zich afgelopen zomer aanmelden door middel van een vragenlijst op de website van MedischOndernemen LIVE. De jury bestond uit Marc Bruijnzeels (directeur Jan van Es Instituut en associate professor LUMC), Jan Anthonie Bruijn (hoogleraar aan de universiteit van Leiden en senator in de Eerste Kamer) en Geraline Leusink (huisarts, associate professor Primary Healthcare Radboudumc en toezichthouder bij diverse zorgorganisaties).

Drie genomineerden
Begin september kozen de juryleden de beste drie aanmeldingen: Paramedisch Centrum de Bleekerij, Wedde dat ’t lukt en OZOverbindzorg. Deze drie genomineerden presenteerden zichzelf door middel van een filmpje op de website van MedischOndernemen LIVE. Daarna kon het stemmen voor de publieksprijs beginnen: in totaal stemden meer dan 1200 mensen op een van de drie genomineerden.

(Foto: Martin Hols)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *