Palliaweb bundelt alle informatie over palliatieve zorg

Palliaweb bundelt alle informatie over palliatieve zorg

Datum: 20 november 2019

Er komt steeds meer aandacht voor palliatieve zorg, maar de informatie is enorm versnipperd. Met de totstandkoming van Palliaweb is daaraan een eind gekomen. Palliaweb is het nieuwe kennisplatform over palliatieve zorg. Daarop staat alle informatie over palliatieve zorg gebundeld. Op de homepage in thema’s, maar klik als zorgprofessional vooral op het kopje ‘nieuws’. Want daar staan o.a. de instrumenten en het zorgaanbod, onderverdeeld per beroepsgroep: huisartsen, specialisten, verpleegkundigen of specialisten ouderenzorg.

Palliaweb (www.palliaweb.nl) brengt alle informatie bij elkaar. Ze vermeldt als kennisplatform alles wat er reeds aanwezig is en wat er speelt op het gebied van palliatieve zorg. Zoals PaTz, PalliArts, Netwerken Palliatieve Zorg, Kinderpalliatieve zorg, kwaliteitskader enz. enz. Of: zoals Zorg voor Beter aangeeft (met het veelzeggende woordje ‘deels’): ‘Palliaweg overlapt deels met de informatie die bij het thema Palliatieve zorg op Zorg voor Beter staat.’

Kerncijfers palliatieve zorg
Opvallend trouwens: er zijn relatief weinig cijfers bekend over de omvang en kwaliteit van de palliatieve zorg in Nederland. Overigens dan op het eerste gezicht lijkt, want ook deze informatie is nogal versnipperd. In Kerncijfers palliatieve zorg staan deze gegevens zoveel mogelijk gebundeld. Deze uitgave biedt, voor zover mogelijk, inzicht in het aantal mensen met mogelijke behoefte aan palliatieve zorg, potentiële overbehandeling in de laatste maand van het leven en de inzet van in palliatieve zorg gespecialiseerde zorgverleners. Voor de toekomst is de verwachting dat er meer cijfermateriaal beschikbaar zal komen.

Oproep: deel informatie
Meer informatie geldt ook voor de website Palliaweb. Ook daarbij is het de bedoeling dat de inhoud van de site verder toeneemt. Daarom worden professionals opgeroepen om specifieke kennis die anderen kan helpen bij de zorg voor patiënten, kenbaar te maken. Dat kan via de knoppen onderaan elke pagina.

Palliaweb is een initiatief van de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), gevormd door: Stichting Fibula, IKNL en Païz.

 

(Foto: Pixabay)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *