Overzicht deskundigheidsbevordering in dementiezorg

Overzicht deskundigheidsbevordering in dementiezorg

Datum: 30 december 2018

Op het gebied van dementiezorg is er zeer veel ontwikkeld. Er zijn tal van cursussen, e-learningen, online trainingen, lesmaterialen, leergangen, richtlijnen enz. voor casemanagers, huisartsen, praktijkondersteuners en wijkverpleegkundigen. Ook voor mantelzorgers en vrijwilligers is er een uitgebreid aanbod. Dementiezorg voor Elkaar heeft een overzicht gemaakt. 

Ondanks dat het een opsomming betreft van 23 onderwerpen, vermeldt Dementiezorg voor Elkaar nadrukkelijk dat de inventarisatie niet uitputtend is. Maar vooralsnog zeker voordoende voor professionals die zich verder willen verdiepen in de zorg voor mensen met dementie.

Voor alle zorgprofessionals
De inventarisatie is met name bedoeld voor casemanagers, praktijkondersteuners, huisartsen en wijkverpleegkundigen, maar dit overzicht van het scholingsaanbod is beslist interessant voor alle zorgprofessionals die werkzaam zijn met mensen met dementie.

Let op: de inventarisatie is niet uitputtend  en Dementiezorg voor Elkaar geeft geen waardeoordeel over de kwaliteit van de initiatieven. Voor vragen of aanvullingen, neem contact op met Claudia van der Velden van het Trimbos-instituut, telefoon (030) 29 59 308.

Voor mantelzorgers en vrijwilligers
Daarnaast is ook een Inventarisatie deskundigheidsbevordering  dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers.Deze bevat een overzicht van materialen en trainingen voor het signaleren en omgaan met dementie. Evenals informatie over zelfzorg, inschakelen professionele hulp en organisaties/clubs

Dit document is ontwikkeld in samenwerking met Dementienetwerk Nijmegen e.o. Voor vragen of aanvullingen, kunt u contact op met Tara Koenders, adviseur Dementiezorg voor Elkaar: T.Koenders@vilans.nl.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *