Op zoek naar echte zorgverhalen

Op zoek naar echte zorgverhalen

Datum: 22 februari 2015

wil_konings_zorgenzBOEK VOOR PATIËNTEN – De communicatie tussen arts en patiënt verloopt niet altijd vlekkeloos. De tijd dat een patiënt passief “ja dokter” antwoordt op elke vraag, is nagenoeg voorbij. Gelukkig maar, met zo’n dociele houding doet iemand zichzelf te kort. Echter: nu stellen patiënten zich soms op als topexpert. Ze weten het vooraf al beter dan de arts en laten dat volop blijken. Of ze zijn zo assertief dat ze nú een behandeling eisen, of anders…. Elke zorgprofessional heeft te maken met deze opstelling van patiënten.

Wil Konings (foto) schrijft momenteel een boek dat is bedoeld om patiënten te helpen zich actief op te stellen, met de arts als partner. Zo’n open houding leidt uiteindelijk tot betere resultaten, is haar overtuiging. Met een behandeling die past bij de patiënt of een betere therapietrouw, omdat de patiënt een duidelijk besef heeft waartoe de medicijnen dienen.

Veel voorbeelden
Zodra ze vertelt dat ze dit boek schrijft, krijgt ze veel voorbeelden van mensen die zelf of van zeer nabij iets hebben meegemaakt in de zorg. Deels zijn deze verhalen negatief, maar ze hoort ook zeer goede ervaringen. Daarbij is het vaak één persoon die het verschil maakte. Iemand die op een bepaald moment actief heeft ingegrepen, waardoor het verloop van de behandeling veranderde. Een arts, een verpleger, de patiënt zelf of een familielid.

Ervaringen van zorgprofessionals
Wil Konings is op zoek naar dergelijke zorgverhalen van zorgprofessionals. Echte zorgverhalen van een echte casus, waarin mensen vertellen hoe ze in een bepaalde situatie hebben gehandeld en wat het effect daarvan was. Positief of negatief, dat maakt niet uit. Ze heeft al veel verhalen ontvangen van patiënten. Maar ze is nog op zoek naar ervaringen van zorgverleners. Uiteraard worden de inzendingen geanonimiseerd opgenomen en alleen met toestemming vooraf van de inzender. Heeft u als zorgprofessional ervaringen die passen in dit boek en wilt u deze delen? Ga dan naar http://primazo.nl/boek/ Hier vindt u meer informatie, enkele veelgestelde vragen en het mailadres waar u uw verhaal naar toe kunt sturen, namelijk boek@primazo.nl.

Gerda van Beek

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *