Onmisbaar in goede zorg

Onmisbaar in goede zorg

Datum: 8 maart 2016

kwaliteitsstandaard_levensvragen_zorgenzDe Kwaliteitsstandaard Levensvragen is onlangs geplaatst in het Register van Zorginstituut Nederland. Dit betekent dat goede kwaliteit van omgaan met levensvragen integraal onderdeel is geworden van ouderenzorg.

Want goede zorg is meer dan alleen aandacht voor medische vragen. Sterker nog: goede medische zorg is uiteraard van groot belang, maar de meeste ouderen vinden het nog belangrijker dat de zorgverleners zich interesseren voor hoe het echt met hen gaat. Dat ze weten wat de ouderen zelf belangrijk vinden en wat voor hen het leven de moeite waard maakt. Die aandacht voor levensvragen zou, als het goed is, altijd onderdeel van de zorg moeten zijn. Daarom is de kwaliteitsstandaard Levensvragen opgesteld en opgenomen in het Register.

Meerdere versies
Het doel van de Kwaliteitsstandaard Levensvragen is om zorgorganisaties en zorgmedewerkers te motiveren om levensvragen van ouderen te zien als onmisbaar onderdeel van goede zorg. De standaard is via Zorginzicht.nl te downloaden. Van deze standaard is alleen het meetinstrument, een folder over de standaard en een verkorte versie voor cliënten beschikbaar, alsmede een flyer. Zo zijn cliënten en mantelzorgers op hun beurt op de hoogte van de inhoud van de Kwaliteitsstandaard en kunnen desgewenst hierover in gesprek met zorgmedewerkers en zorgorganisaties.

(Beeld van de voorzijde van de folder over de Kwaliteitsstandaard Levensvragen)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *