Online platform sociaal domein en Positieve Gezondheid

Online platform sociaal domein en Positieve Gezondheid

Datum: 14 februari 2019

Machteld Huber heeft onlangs het Netwerk Positieve Gezondheid gepresenteerd als dé ontmoetingsplek voor iedereen die wil meedoen om Positieve Gezondheid verder te brengen. Het vormt een onderdeel van de site 1sociaaldomein.nl. Dit is platform dat alle relevante spelers verbindt: uitvoerend professionals, leidinggevenden, ambtenaren, adviseurs, onderzoekers, vrijwilligers en mantelzorgers. Professionals treffen elkaar daar met vragen waar ze in hun dagelijks werk tegenaan lopen.

1Sociaaldomein.nl wil hét landelijke online platform zijn dat welzijns-, zorg- en ggz-professionals met elkaar verbindt. Deelnemers moeten zich registreren. Via dit platform kunnen professionals elkaar vinden en gebruik maken van elkaars expertise. Doel is dat professionals elkaar helpen met het beantwoorden van vragen en leren van elkaars ervaringen. Samen bouwen ze zo verder aan een sterker sociaal domein en betere inzet van het concept positieve gezondheid.

Benutten van elkaars expertise
Dit moet leiden tot nog betere hulp voor mensen die het nodig hebben. Talloze professionals dragen bij aan een sterker sociaal domein en/of werken aan positieve gezondheid. Echter: de professionals uit de verschillende domeinen vinden elkaar niet altijd goed. Zo wordt de bestaande kennis en expertise niet voldoende benut. Op het platform 1sociaaldomein zijn er geen schotten tussen zorg, welzijn en sociaal domein. Betrokkenen helpen over organisatiegrenzen heen. Help elkaar met vraag en antwoord en registreer je ook als deelnemer.

Meer weten? Bekijk het filmpje.

 

(Illustratie: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *