Online nascholing fractuurpreventie binnen ouderenzorg

Online nascholing fractuurpreventie binnen ouderenzorg

Datum: 27 januari 2020

Met de aanhoudende stijging van de levensverwachting is in 2025 een toename van 40% voorspeld ten opzichte van 2010 naar 143.000 osteoporotische fracturen per jaar in Nederland (1). Waarschijnlijk speelt een veranderd leefpatroon met afname van fysieke activiteit door modernisering hierbij een rol. Duidelijk is dat de relevantie van fractuurpreventie en de organisatie van goede gezondheidszorg rondom fracturen in de toekomst nog belangrijker worden, zowel voor de individuele patiënt als voor de maatschappij. Want herstellen van een heupfractuur is lang niet altijd vanzelfsprekend. Alle reden om hier eens bij stil te staan. Take-a-BREAK! En meld u aan voor een webinar waarin experts u in één uur tijd van concrete handvatten voorzien.

In samenwerking met Nederlandse experts op het gebied van fractuurpreventie en ouderenzorg organiseert Will Pharma op 4 maart a.s. de online nascholing ‘Take a Break – Stilstaan bij fractuurpreventie binnen de ouderenzorg’. Dit webinar gaat in op diagnostiek, preventie en behandeling van osteoporose. Bovendien helpt deze nascholing u bij het opzetten van een gestructureerd spreekuur osteoporosezorg, als onderdeel van de ouderenzorg in de eerste lijn. De experts maken gebruik van herkenbare casuïstiek. Vragen kunt u tijdens het webinar eenvoudig via de chatfunctie aan het expertpanel stellen.  Dankzij poll-vragen bent u actief bij deze scholing betrokken.

Experts bespreken casuïstiek
Onder leiding van dr. C.J. Vos, huisarts, bespreken drie experts casuïstiek rondom osteoporose. Dat zijn dr. T. Boermans, huisarts, mevrouw M. Troost, zelfstandig adviseur ouderenzorg en mevrouw K. van Hamersveld, praktijkondersteuner en docent POH-opleiding. U kunt live meekijken en vragen stellen aan de experts. Na afloop beschikt u over handvatten waarmee u direct in de praktijk aan de slag kunt.
Interesse voor deze nascholing? Verzeker uzelf van een plek en meld u hier meteen aan.

Voor wie?
De nascholing duurt één uur en is speciaal bedoeld voor praktijkondersteuners en huisartsen die zich bezig (gaan) houden met ouderenzorg in de eerste lijn.
Voor deze nascholing is één accreditatiepunt aangevraagd bij ABC1, (huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde), het kwaliteitsregister V&V (verpleegkundigen en verzorgenden) en het VSR (verpleegkundig specialisten register).
Na afloop wordt een toets afgenomen om uw kennisniveau te testen.

Meer lezen of u direct aanmelden? Klik hier.

(1) Bron: RIVM-rapport 2007. Vergrijzing en toekomstige ziektelast. Prognose chronische ziektenprevalentie 2005-2025.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *