Online campagne gestart voor Volgjezorg

Online campagne gestart voor Volgjezorg

Datum: 20 februari 2019

Van februari tot aan de zomer voert de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), die het Landelijk Schakelpunt beheert, online campagne voor Volgjezorg. Het doel is mensen bekend te maken met Volgjezorg en de mogelijkheid online toestemming te regelen voor de uitwisseling van medische gegevens via de persoonlijke omgeving op Volgjezorg. Daarnaast worden mensen erop gewezen dat zij via Volgjezorg zelf kunnen controleren wat er met hun medische gegevens is gebeurd.

Op Volgjezorg kunnen mensen toestemming regelen voor het online uitwisselen van medische gegevens van de huisarts en apotheek. Alleen zorgverleners kunnen deze gegevens inzien. Daarbij is het op Volgjezorg ook mogelijk te volgen wat er met de eigen medische gegevens gebeurt: welke gegevens zijn er gedeeld, welke zorgverleners hebben deze ingezien en wanneer. Zie ook het uitgebreide artikel op ZorgenZ hierover, waarin u alles over de werkwijze van Volgjezorg kunt lezen.
Overigens is deze mogelijkheid tot het geven van toestemming niet alleen onbekend bij de zogeheten ‘moeilijke groepen’. In heel Nederland weten heel veel mensen niet van het bestaan van ‘volgjezorg’.

Banners
Op verschillende online platformen én via de Facebookpagina van Volgjezorg wordt met banners aandacht gevraagd voor Volgjezorg. Met name mensen die nog geen toestemming hebben gegeven of niet weten of ze toestemming hebben gegeven, vormen de doelgroep van de campagne. Deze mensen gebruiken niet tot nauwelijks zorg en/of medicatie.

Er zijn vijf verschillende banners ontwikkeld die een bepaalde situatie vertellen. Klikken op de banner leidt naar een campagnepagina waarin dieper wordt ingegaan op de situatie uit de banner.

Klik hier voor meer informatie.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *