Ondersteuning voor het zorgondernemerschap

Ondersteuning voor het zorgondernemerschap

Datum: 27 januari 2016
frank_van_engen_zorgondernemerschap_zorgenz

Fysiotherapeut Frank van Engen heeft meerdere workshops gevolgd bij De Gezonde Praktijk.

3. CURSUSSEN EN WORKSHOPS – Goed zorgondernemerschap vereist andere vaardigheden van de zorgprofessional. Caransscoop biedt advies en begeleiding voor het zorgondernemerschap van eerstelijns zorgverleners in De Gezonde Praktijk. Een van de pijlers van De Gezonde Praktijk is het organiseren van cursussen en workshops. Onderwerpen voor het komend jaar zijn onder andere lean, financiën, motiverende gesprekstechnieken en profileren van de praktijk.

workshop_de_gezonde_praktijk_zorgenz

Workshop bij De Gezonde Praktijk

“We stemmen ons aanbod af op basis van de wensen en behoeften van de zorgondernemers uit onze regio”, benadrukt Rudie van den Berg, adviseur Caransscoop. “Samen met ons Scholingsbureau verzorgen we een passend aanbod. De insteek is altijd multidisciplinair en dat leidt vaak tot een bredere blik.” Bij de cursus is, naast een extern deskundige/specialist op een bepaald terrein, altijd een adviseur van Caransscoop betrokken. “Juist die combinatie maakt het voor het zorgondernemerschap zo interessant”, vervolgt Rudie. “Omdat de adviseur weet wat er in de regio speelt, zijn vragen van zorgverleners ook goed te duiden. Vaak vragen we vooraf aan deelnemers welke zaken ze behandeld willen zien. Achteraf bellen we deelnemers die dat willen op, met de vraag: ‘Wat kun je in de praktijk brengen en waar loop je tegenaan?’ Deze aanpak leidt tot tevreden deelnemers. Dat blijkt ook uit de evaluaties. De workshop Lean is onlangs beoordeeld met ruim een 8 en de workshop Communicatie in de praktijk zelfs met een 9,5!”

Praktisch en goed toepasbaar
Fysiotherapeut Frank van Engen (foto bovenin) van Fysiotherapie Eerbeek en Loenen heeft meerdere workshops gevolgd bij Caransscoop, waaronder Financiën en Communicatie in de praktijk. “De workshops zijn toegankelijk en praktisch toepasbaar”, zegt hij enthousiast. “Ze bieden praktische inzichten en handvatten voor het zorgondernemerschap. En dat tegen een goede prijs-/kwaliteitverhouding.” Hij vervolgt: “De trainer van de workshop Communicatie in de praktijk heeft me op een prettige manier inzicht gegeven in mijn eigen wijze van communiceren. Herkenbaar en toepasbaar voor mij om hiermee aan de slag te gaan in mijn contacten met collega’s en met patiënten. Ook de workshop Financiën heeft me veel geboden. Het zet je weer op scherp, want uiteindelijk moet je het toch zelf goed regelen voor je praktijk.” Ook over de duur van de workshops is hij tevreden. “Een middag is goed in te regelen met mijn werkzaamheden. Bovendien blijft de spanningsboog van interesse gewekt.”

workshop_de_gezonde_praktijk_zorgenz

Workshop bij De Gezonde Praktijk

Advies op maat
ZorgenZ schreef al eerder over twee andere pijlers van De Gezonde Praktijk, namelijk Intervisie en coaching en De Zorgondernemerscan. De Zorgondernemersscan is een wetenschappelijke gevalideerde scan waarbij zorgverleners inzicht krijgen in hun competenties als zorgondernemers. “Onderwerpen die voortkomen uit De Zorgondernemerscan willen we na afronden van de pilot aanbieden in de vorm van een workshop”, vertelt Rudie van den Berg. “Ook bestaat de mogelijkheid om de bestaande workshops op een specifieke praktijksituatie af te stemmen. Adviseurs van Caransscoop gaan binnenkort bijvoorbeeld aan de slag met een leantraject bij een huisartsenpraktijk in onze regio.”

de_gezonde_praktijk_zorgenzKijk voor meer informatie over De Gezonde Praktijk op de website van Caransscoop.

(Foto’s: Caransscoop)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *