Normenkader wijkverpleging bij V&VN

Normenkader wijkverpleging bij V&VN

Datum: 27 juni 2014

normenkader_wijkverpleging_venvnINDICEREN – Op 1 juli is ‘Normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving’ verschenen, ontwikkeld door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) op verzoek van VWS-staatssecretaris Van Rijn. Dit normenkader is vooral bedoeld voor de wijkverpleegkunde.

Het beschrijft aan welke eisen verpleegkundigen voldoen bij het indiceren van extramurale verpleging en verzorging. Helma Zijlstra, directeur V&VN: “De wijkverpleegkundige wordt door het normenkader in een stevige positie gezet zodat zij samen met haar collega’s de juiste zorg achter de voordeur en in de wijk kan bieden. Daar ben ik blij mee, omdat voor iedereen helder is wat wel en wat niet van de wijkverpleging verwacht mag worden. Hoewel het normenkader vooral om de wijkverpleegkundige gaat, is het ook van toepassing op overige hbo-verpleegkundigen als zij zorg indiceren en organiseren in de eerste lijn.”

Projectleider Rosemarie van Troost: “Verpleegkundigen hebben het normenkader zelf ontwikkeld, het is tot stand gekomen in nauw overleg met het veld. Ruim honderd betrokkenen hebben een bijdrage geleverd. Klinisch redeneren, evidence-based werken, samenwerken en transparantie vormen de basis voor de wijkverpleging.”

Lees hier over het normenkader.

(Foto: V&VN)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *