Nieuwsbrief over ondernemerschap

Nieuwsbrief over ondernemerschap

Datum: 19 april 2016

oindernemerschap_zorgenzVan de Nieuwsbrief van april hebben Caransscoop en Progez een special over De Gezonde Praktijk gemaakt. Hierin vertellen zorgondernemers openhartig over hun ondernemerskwaliteiten en hoe inzicht en bewustwording hen hierbij verder brengen.

Volgens bestuurder Arie Jongejan zijn de woorden zorgverlener en ondernemer anno 2016 onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wel vraagt het om verschillende kwaliteiten. De resultaten uit de pilot ‘De Zorgondernemer’ laten volgens Jongejan zien dat er vraag is naar reflectie en feedback.

Ondernemerschap in het team
De drie leden van de maatschap fysiotherapiepraktijk Eerbeek en Loenen deden als team mee aan de pilot De Zorgondernemer. Voor hen een mooie kans om naast individuele doelstellingen ook als team de valkuilen en verbeterpunten van het zorgondernemersschap op het netvlies te krijgen.

Roer omgegooid
Logodediste Irma Wopereis draait al heel wat jaartjes mee als praktijkhouder. Zij mist een opleiding in het ondernemen, al heeft ze wel een visie hoe ze haar praktijk gezond kan houden. De oproep van de pilot ‘De Zorgondernemer’ maakte haar nieuwsgierig, vertelt ze. Ze stast altijd open voor verbeteringen en wat haar betreft kan het roer om.

Pionieren is keuzes maken
Als oprichter van Workfits in Gorssel is Paul Nip gespecialiseerd in arbeids- en bedrijfsfysiotherapie, terwijl hij zich als zorgondernemer een echte pionier noemt. Een voorloper, die altijd kansen ziet. De Zorgondernemersscan liet hem zien welk type ondernemer hij is, maar gaf hem ook de eye-opener om bij het pionieren selectiever te zijn en niet alles tegelijk te willen.

Ook in-company
Behalve de handige zorgondernemersscan, biedt De Gezonde Praktijk diverse workshops aan. Caransscoop organiseert deze samen met de fusiepartner Progez. Ook in-company worden workshops verzorgd; deze worden afgestemd op de wensen en behoeften van de zorgondernemers.

Lees verder in het Themanummer van de Nieuwsbrief van Caransscoop.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *