Zorg voor innoveren wil innovaties versnellen

Zorg voor innoveren wil innovaties versnellen

Datum: 4 september 2017

Zorg voor innoveren faciliteert zorgvernieuwers om het innovatieproces van idee tot toepassing zelfstandig en sneller te doorlopen. Zo wordt dit proces wat eenvoudiger en tegelijk ook wat transparanter. Zorg voor innoveren is een initiatief waarin vier overheidsorganisaties, samen met partners, hun krachten bundelen: Zorginstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw. 

Op een animatiefilmpje kunt u zien wat Zorg voor Innoveren kan betekenen. Het is een wegwijzer voor zorgvernieuwers. Het is vaak niet eenvoudig met een idee de juiste weg te vinden in het zorglandschap. Hoe staat het met de financiering, wet- en regelgeving bij de uitvoering, wie draagt de kosten, is subsidie mogelijk en hoe kan de vernieuwing breed worden verspreid? De vier overheidspartijen willen zorgvernieuwers verder helpen. Er is een online kennisbank op de site www.zorgvoorinnoveren.nl. Daar staat informatie over zaken waar zorgvernieuwers tegenaan kunnen lopen. Staat het antwoord hier niet? Via het digitaal loket kunt u een vraag stellen, waarmee specialisten van vier overheidsinstanties aan de slag gaan. En weten ze het niet, dan gaan ze kijken waar het antwoord wel te vinden is.

Innovatiecafé
Daarnaast is er een paar keer per jaar een innovatiecafé, in Utrecht. De plek om te netwerken, informatie op te doen en vragen te stellen. Op 21 september a.s. wordt het eerstvolgende Innovatiecafé georganiseerd, met als thema: “Internationalisering’. Hoe kun je als zorgvernieuwer gebruik maken van de kansen die internationalisering biedt? Leer van de ervaringen van ondernemers. En verneem welke ondersteuning de overheid biedt rond internationalisering.

De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in het centrum van Utrecht. Deelname is gratis. Lees hier meer over de bijeenkomst van 21 september a.s.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *