Twentse thuiszorg op de e-bike

Twentse thuiszorg op de e-bike

Datum: 8 maart 2017

e-bike_thuiszorg_wijkverpleging_zorgenzDe Twentse thuiszorg instellingen Livio en Zorggroep Manna hebben met ondersteuning van Twente Mobiel een pilot van acht maanden uitgevoerd, waarbij de e-bike centraal stond voor zakelijk verkeer. Het doel was om binnen deze thuiszorgorganisaties tot een regeling te komen om het autogebruik van thuiszorgmedewerkers en wijkverpleegkundigen te verminderen.

Bijna 70 procent van de medewerkers in de thuiszorg gebruikte de e-bike voor meer dan 75 procent van de ritten. Dat leverde een directe besparing in autokilometers op. De thuiszorgmedewerkers zijn zo positief dat ze bijna allemaal hun e-bike na de proefperiode willen houden.

Besparen op tijd en kosten
Door de hoge tevredenheid van medewerkers en de financiële voordelen voor de thuiszorginstelling, is de kans groot dat meer zorginstellingen met de e-bikes willen werken. In Twente alleen al zijn 7.000 medewerkers aan het werk in de thuiszorg, landelijk komt dit getal op 182.000. De dienstreizen met de e-bike levert onder meer door het vermijden van het spitsverkeer, een tijdbesparing op en vermindert parkeerkosten en kilometervergoedingen. Het scheelt in de administratie van parkeerbonnen en reiskostendeclaraties, terwijl Livio en manna ook wijzen op duurzaamheid binnen de organisaties. Vanwege deze potentie organiseert Twente Mobiel een webinar over de pilot. Wie interesse in deelname aan het webinar heeft, kan een mail sturen naar info@twentemobiel.nl.

Bijeenkomst met Twentse zorginstellingen
Voor vertegenwoordigers van Twentse thuiszorg organiseert Twente Mobiel een bijeenkomst over de pilot. Op de bijeenkomst worden ervaringen en resultaten van de pilot gedeeld alsmede een businessmodel besproken. Deze bijeenkomst vind plaats op donderdag 6 april.

(Foto: Microgen/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *