Intentieovereenkomst voor een gezondere regio Roermond

Intentieovereenkomst voor een gezondere regio Roermond

Datum: 12 maart 2018

Gemeente Roermond, Meditta, Laurentius Ziekenhuis, CZ en Huis voor de Zorg hebben een intentie getekend om te komen tot een betere gezondheid voor de inwoners van regio Roermond. Zij willen een krachtige samenwerking om samen voor, rondom en met inwoners in de regio een beweging op gang te brengen. Robuust begeleidt hen daarbij en verzorgt het programmamanagement.

Met die beweging willen de partijen de ervaren gezondheid van inwoners verbeteren, zorg en ondersteuning organiseren op de juiste plek, het juiste moment, de juiste manier én met de juiste aandacht. De ondertekening van de overeenkomst is een aftrap voor een samenwerking die zich in eerste instantie richt op het minder kwetsbaar worden van ouderen (65+) in regio Roermond. Bijvoorbeeld door het samenbrengen en zichtbaar maken van alle activiteiten rondom vallen. En het vergroten van de bewustwording bij ouderen rondom dit thema. Hoe andere projecten en activiteiten er uit komen te zien, wordt de komende maanden bepaald samen met inwoners en andere betrokken partijen uit de wijk.

Over de samenwerking
De vijf ondertekende partijen leggen voortdurend de verbinding. Natuurlijk met inwoners, maar ook met organisaties uit bijvoorbeeld het sociale domein en het bedrijfsleven. Robuust begeleidt hen daarbij en verzorgt het programmamanagement. Samen richten ze zich op een persoonsgerichte en samenhangende aanpak, waarin positieve gezondheid, kwaliteit, duurzaam, toekomstbestendig en anders organiseren voorop staan. Er is ruimte voor innovatie en lerend ontwikkelen. Zij stimuleren de inwoners om zelf regie te nemen en richten zich op preventie en kennisdeling.

Nieuwe manier van organiseren
Het streven in ons land is naar een hogere gezondheid en met een hoge kwaliteit van leven. Tegelijkertijd is het belangrijk dat dit gebeurt tegen lagere kosten, zodat de zorg ook in de toekomst mogelijk blijft. Bijvoorbeeld door mensen langer in een thuisomgeving te laten wonen, door het stimuleren van eigen regie van inwoners en positieve gezondheid. Dat vereist dat moet er worden gekeken naar wat de inwoner zelf wil, kan en daarbij nodig heeft. Deze andere kijk op gezond leven, vraagt om een nieuwe manier van organiseren. Bijvoorbeeld door partijen die nog niet eerder met elkaar hebben samengewerkt en door een sterkere samenwerking met de inwoner. Het ondertekenen van deze intentieovereenkomst is onderdeel van deze nieuwe manier van organiseren in regio Roermond.

(foto Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *