Roer moet om – Help! De dokter …

help_de_dokter_omslag_zorgenzHet Actiecomité ‘Het roer moet om’ heeft op 2 juni het Manifest van de Bezorgde Huisarts aangeboden aan de Tweede Kamer. Het manifest is inmiddels ondertekend door 7.800 huisartsen, tweederde van de beroepsgroep. Hiernaast kreeg het parlement het eerste exemplaar van de bundel ‘Help! De dokter…’.

Op 7.800 receptenbriefjes was het voorgeschreven medicijn steeds ‘Een ruk aan het roer’. Het boekje ‘Help! de dokter …’ bevat een bloemlezing van praktijkvoorbeelden die toont hoe noodzakelijk het is dat er snel verandering komt in de positie van de huisarts. De papierwinkel, de kafkaiaanse telefonades en correspondentie, de dataverzameldrift, de medische onkunde bij verzekeraars, het ontbreken van een inhoudelijke dialoog met hen. Ze leveren de huisarts op dagelijkse basis zoveel frustratie, schrijnende situaties en demotivatie op dat hij er – volgens het comité zonder overdrijven – in dreigt te verzuipen. Dus moet het roer om.
De aanbieding van het manifest en van de bloemlezing vormt de opmaat naar het nationale debat over de toekomst van de huisartsenzorg met als inzet Het roer moet om op 10 juni in Amsterdam.

Het boekje ‘Help! De dokter…’  van Het Roer moet om is hier te downloaden.

(De illustratie op de omslag van ‘Help! De dokter… is van Dick Fijnheer.)

Gerelateerde berichten

Auteur: Zorgenz
Categorie: Bedrijfsvoering
Tags: ,

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *