Nieuwe bepalingen GezondVeluwe keurmerk 2017

Nieuwe bepalingen GezondVeluwe keurmerk 2017

Datum: 26 september 2016

gezondveluwe_zorgenzGezondVeluwe heeft de bepalingen voor het keurmerk 2017 vastgesteld. Die bepalingen gaan over activiteiten voor het verbeteren van ouderenzorg, geboortezorg, vitaliteit, herstel na een ingrijpen de ziekte of operatie, toegang tot eerstelijns diagnostiek, oncologisch zorg, toegang tot dure geneesmiddelen, wijkverpleging en hart- en vaatziekten. Op basis hiervan worden de zorgverzekeraars gekozen die voor het keurmerk in aanmerking komen.

GezondVeluwe maakt voor de inwoners van Noordwest-Veluwe en Zeewolde. samenwerkingsafspraken met zorgverzekeraars die investeren in de zorg en gezondheid. De komende maanden streeft GezondVeluwe ernaar de keurmerken te verstrekken aan de zorgverzekeraars. De gesprekken hierover zijn inmiddels opgestart. In 2016 ontvingen de zorgverzekeringen van DSW en Zilveren Kruis het keurmerk.

Voordelen inwoners
Door een zorgverzekeraar te kiezen met het GezondVeluwe-keurmerk, ondersteunen de inwoners goede zorg in hun eigen regio. Snelle en betaalbare diagnostiek in de buurt? Goed afgestemde zorg voor ouderen in hun eigen leefomgeving? De dure medicijnen krijgen die de arts voorschrijft? Goed afgestemde integrale geboortezorg? Inwoners profiteren van deze en meer voordelen. Via de website gezondveluwe.nl kunnen de inwoners volgen welke zorgverzekeraars de komende maanden een keurmerk ontvangen en welke specifieke voordelen er zijn.

Inwoner centraal
GezondVeluwe werkt samen met inwoners aan gezondheidsvraagstukken die relevant zijn voor de regio. Met als doel dat de 150.000 inwoners de voordelen ervaren van goede, betaalbare zorg en ondersteuning dichtbij. De initiatiefnemers zijn het ziekenhuis St Jansdal, de Huisartsen Coöperatie Medicamus en de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Na een succesvolle start vorig jaar werken onder de vlag van GezondVeluwe meerdere zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten, patiënt- en cliëntenorganisaties en zorgverzekeraars duurzaam samen.

Samenwerking in de regio
Zo is afgelopen juni de intensieve samenwerking gestart in de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten en Zeewolde voor de zorg en ondersteuning rondom ouderen. In deze gemeenten is de vergrijzing hoger dan landelijk. Naast afspraken om de zorg en ondersteuning te verbeteren zijn er ook activiteiten om ouderen zo lang mogelijk vitaal en gezond te laten leven. Als onderdeel hiervan organiseert GezondVeluwe in oktober en november bijeenkomsten om in gesprek te gaan met ouderen over hun wensen en behoeften rondom vitaal ouder worden.

gezond_veluwe_keurmerk_zorgenzKijk voor meer informatie op www.gezondveluwe.nl.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *