Klein Geluk gaat door

Klein Geluk gaat door

Datum: 20 maart 2017
klein_geluk_show_fno_zorgenzs

De deelnemers kunnen hun hele Klein Geluk Show terugzien op tablet, pc of smartphone.

Klein Geluk, het programma van vermogensfonds FNO, zal vanaf 2018 wederom actief zijn. Dat maakte FNO op 16 maart tijdens de ‘De Klein Geluk Show’ in Amersfoort bekend. Gevierd werd dat Klein Geluk de afgelopen twee jaar een mooie bijdrage heeft mogen leveren aan het geluk en de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Het programma Klein Geluk van FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan en heeft daarom de afgelopen twee jaar 209 projecten gefinancierd met in twee miljoen euro. Op 1 januari 2015 ging Klein Geluk van start voor twee jaar. Maar het succes en de grote behoefte bij de doelgroep heeft FNO doen besluiten het programma vanaf 1 januari 2018 voort te zetten. Over de duur, specifieke accenten en het beschikbare budget gaat FNO de komende maanden besluiten nemen.

Net dat financiële zetje
Klein Geluk geeft jonge en oude mensen met een chronische aandoening een verstandelijke of lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis net dat financiële zetje om een wens die anders niet door kan gaan mogelijk te maken. Zoals een lang gewenste vakantie voor een gezin met een chronisch ziek kind. Of de behoefte om, ondanks intensieve psychiatrische zorg, weer te werken. Deze kansen op geluk betekenen veel voor de kwaliteit van leven zoals mensen die zelf ervaren.

Klein Geluk Show
De ‘Klein Geluk Show’ in een bomvol De Flint in Amersfoort waren 1.100 mensen betrokken bij de projecten die de afgelopen twee jaar mede mogelijk waren door de financiële ondersteuning van het FNO-programma. De animo was zelfs nog veel groter dan het aantal aanwezigen. Met audiodescriptie, gebarentolken en signdancers was het voor iedereen mogelijk alles goed te volgen.

Over FNO
FNO is een vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving. FNO wil de kansen vergroten van mensen met een beperking of chronische aandoening om volwaardig aan de maatschappij mee te kunnen doen. Naast Klein Geluk lopen er momenteel nog drie andere programma’s bij FNO: Meer Veerkracht Langer Thuis, Gezonde Toekomst Dichterbij en Zorg én Perspectief.

Meer informatie: www.fondsnutsohra.nl

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *