Goede resultaten Zorgpad Artrose in Westelijke Mijnstreek

Goede resultaten Zorgpad Artrose in Westelijke Mijnstreek

Datum: 6 december 2017

Sinds enkele jaren wordt het Zorgpad Artrose gebruikt voor patiënten van de Westelijke Mijnstreek met knie- en heupartrose. Dit Zorgpad heeft de volgende verbeterdoelen: rationalisatie röntgenfoto’s, frequent toepassen van stepped care, gerichtere verwijzing naar orthopeed en bevorderen van gedeelde besluitvorming tussen arts en patiënt. Onderzoek toont aan dat door het zorgpad de huisartsen minder beeldvormende diagnostiek en minder verwijzingen naar de orthopeed hebben aangevraagd.

Het Zorgpad Artrose is een initiatief van de proeftuin Anders Beter. In deze proeftuin werken de zorgorganisaties uit de regio samen om de juiste zorg op de juiste plek te bieden door samenwerking, versterking van de eerstelijnszorg, zorg op maat, ontzorgen en shared savings.

Verwijzen naar leef- en beweegcoach
Tijdens een evaluatieavond met verschillende specialisten, huisartsen en fysiotherapeuten is de wens geopperd om het Zorgpad Artrose te verbinden aan het initiatief Ecsplore vanuit de gemeenten. Dat is het centrale aanspreekpunt voor professionals en burgers op het vlak van bewegen, sport en een gezonde leefstijl. Mensen met artrose worden door dit initiatief desgewenst naar een leefstijl- en beweegcoach verwezen door huisarts of fysiotherapeut. In het Ecsplore leefstijlprogramma wordt samen met de patiënten gewerkt aan het bevorderen en/of continueren van een actieve leefstijl en een gezond voedingspatroon. Dit draagt bij aan de kwaliteit van leven, zelfredzaamheid en positieve gezondheid van de patiënt.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *