GezondVeluwe-keurmerk 2017 nog niet rond

GezondVeluwe-keurmerk 2017 nog niet rond

Datum: 24 november 2016

gezondveluwe_zorgenzAls een thermometer van de contractering maakt GezondVeluwe weer de stand van zaken met het keurmerk bekend. Het is eind november en aan nog geen enkele zorgverzekeraar is het GezondVeluwe-keurmerk gegeven. Belangrijkste onderwerp op de agenda is de kortdurende zorg voor ouderen.

Voor het behoud van goede zorg in de regio zijn goede afspraken met zorgverzekeraars nodig. GezondVeluwe is niet van plan hierin concessies te doen, omdat dan de toegevoegde waarde van het keurmerk er niet meer is. De bepalingen voor 2017 gaan over het verbeteren van ouderenzorg, geboortezorg, herstel na een ingrijpende ziekte of operatie, regionale toegang tot eerstelijns diagnostiek, oncologisch zorg, toegang tot dure geneesmiddelen, eerstelijnsverblijf en wijkverpleging en behandeling van hart- en vaatziekten.

Zorg binnen de regio
Een belangrijk onderdeel van de gesprekken die nog lopen met de zorgverzekeraars, is het punt dat de zorgvraag van een inwoner niet altijd in de regio beantwoord kan worden. Een oudere man uit Harderwijk moest bijvoorbeeld onlangs voor zijn herstel na een operatie opgenomen worden in een zorginstelling in Wageningen. Een onwenselijke situatie voor hem en zijn vrouw, die afhankelijk is van openbaar vervoer. GezondVeluwe maakt zich zorgen om de inwoners die voor zorg naar een verblijf in een zorginstelling ver buiten de regio moeten gaan en hierdoor geen gebruik kunnen maken van hun sociale netwerk.

Compleet overzicht op de website
Op de website van GezondVeluwe.nl is weergegeven wat per zorgverzekeraar de stand van zaken is voor het GezondVeluwe-keurmerk 2017. GezondVeluwe maakt in december opnieuw de balans op en maakt dan kenbaar of én welke zorgverzekeraars het keurmerk ontvangen. Momenteel is wel al duidelijk dat de Zilveren Kruis Basis Budget polis, de Avéro Achmea Zorg Plan Selectief polis, de Gewoon Zekur Zorg-polis en de ZieZo Selectief Polis, het GezondVeluwe-keurmerk 2017 niet krijgen. Voor deze zorgverzekeringen is het ziekenhuis St Jansdal niet gecontracteerd.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *