Fotoboek Studio Oostrum voor Haga Ziekenhuis

studio_oostrum_haga_fotoboek_zorgenz

Fotografen Hans Oostrum, Alain de Kruijff, Shelley Trustfull en Remie Kranendonk van Studio Oostrum zijn trots op het mooie fotoboek.

Hans Oostrum, ooit zelf zorgverlener, is met zijn team al jaren aan het fotograferen binnen de gezondheidszorg. Vaak gaat het om nieuwsfoto’s of portretten bij interviews. In toenemende mate maakt Studio Oostrum video’s. Korte filmpjes die uitblinken door goede scripts en fraai camerawerk. Soms komt een bijzondere opdracht op hun pad, zoals de verbouwing van het Haga Ziekenhuis en de nieuwbouw van het Juliana Ziekenhuis. Het fotoboek geeft een uniek inkijkje in het dagelijks leven in een belangrijke Haagse zorginstelling.

Het heeft een tijdje geduurd, maar het resultaat mag er zijn. De nieuwbouw en renovatie op locatie Leyweg in Den Haag zijn nu zo goed als voltooid. Reden deze maand voor een feestelijke en ook wel officiële bijeenkomst met als extra feestelijk tintje de lancering van een prachtig fotoboek ‘Wat het oog raakt’. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan vertrekkend burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Toekomstbestendig ziekenhuis
Naast een nieuw gebouw voor het Juliana Kinderziekenhuis, Haga Juliana Geboortecentrum, Geboortehotel, OK-complex en het Ronald McDonaldhuis zijn bijna alle afdelingen en openbare ruimtes in het ziekenhuis gerenoveerd. Bijvoorbeeld de Intensive Care, hoofdingang (met een nieuwe Lichtstraat), laboratoria, polikliniek MDL-Urologie, Dagopname en alle verpleegafdelingen. “Het resultaat van de jarenlange bouw en renovaties is iets waar we heel trots op zijn,” zegt Chiel Huffmeijer, voorzitter Raad van Bestuur van Reiner Haga Groep. “We hebben nu een prachtig, toekomstbestendig ziekenhuis. Van onze patiënten krijgen we vaak te horen hoe mooi het ziekenhuis nu is. En ook de medewerkers vinden het heel prettig werken op de nieuwe sfeervolle afdelingen.”

Zorg gevangen in beeld
Als dank voor alle inzet kregen de medewerkers van de directie van het Haga Ziekenhuis een exemplaar van het fotoboek. Gedurende een aantal jaren hebben vier fotografen van Studio Oostrum in beide ziekenhuizen foto’s gemaakt met toestemming van de patiënt en het ziekenhuis. In het boek staan 100 geselecteerde in zwart-wit geplaatste foto’s waarbij de zorg, het gebouw en de aandacht voor de patiënt prachtig in beeld worden gebracht. Het boek geeft zo een unieke inkijk in het dagelijks leven in het Haga Ziekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis.

Meer informatie over Studio Oostrum op www.studiooostrum.nl. Bel voor vragen over het fotoboek met Hans Oostrum: T. 070 3464620.

 

Gerelateerde berichten

Auteur: Zorgenz
Categorie: Actueel
Tags: , ,

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *