Aanmoediging tot Medische Inspirator

medisch_inspirator-2016-zorgenz

De Medische Inspirator 2016 ging op 30 september naar een sneltest bloedvergiftiging. De prijs is uitgereikt aan Yannick Wouters, arts-onderzoeker bij het Radboudumc, en Anke Christenhusz, patiënt en student aan de Universiteit Twente.

De Medisch Inspirator is een aanmoedigingsprijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband tussen eindgebruiker en onderzoeker. De prijs is bedoeld voor de financiering van een (onderzoeks)project dat aansluit bij een behoefte van de eindgebruiker en gericht is op het gezamenlijk realiseren van een medisch product. Meedingen kan tot 16 mei a.s. 14.00 uur. 

De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van € 75.000,- en voor de nummers twee en drie zijn bedragen van € 50.000,- en € 25.000,- beschikbaar. Daarnaast krijgen alle drie de beschikking over een professioneel gemaakt promotiefilmpje, dat verder ingezet kan worden voor bijvoorbeeld het verkrijgen van vervolgfinanciering.

Drie categorieën
Het thema is medische technologie. Meedoen aan de Medische Inspirator kan voor de volgende drie categorieën:
1. E-health-toepassingen: langer thuis met dementie, preventie van overgewicht of eenzeemheid bij ouderen. In deze categorie kunnen alleen projecten voor e-health toepassingen worden ingediend.
2. Innovatieve instrumenten: imaging en beeldverwerking, minimaal invasieve chirurgie of revalidatie en thuiszorg. Alleen onderzoekers verbonden met een Centres of Research Excellence (CoRE) kunnen meedingen.
3. Hulpmiddelen: producten die zelfmanagement en zelfredzaamheid van de patiënt vergroten. Voor deze categorie kan iedere onderzoeker meedingen, in samenwerking met (een vertegenwoordiger van) de eindgebruiker.

Programma Medische Producten
De Medisch Inspirator wordt beschikbaar gesteld vanuit het ZonMw-programma Medische Producten: Nieuw en Nodig. Het doel van het programma is het stimuleren van samenwerkingsverbanden tussen patiënten – Nederlandse onderzoeksgroepen en waar mogelijk tussen zorgverleners – bedrijfsleven. Om zo onderzoek te versnellen naar die producten waar patiënten behoefte aan hebben. Het programma MPNN is nadrukkelijk bedoeld om patiënten het heft in eigen hand te laten nemen en ervoor te zorgen dat onderzoekers en zorgverleners inzicht krijgen in hun behoeften.

Meer informatie
Alle voorwaarden en overige informatie over de Medisch Inspirator staat HIER.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Auteur: Zorgenz
Categorie: Bedrijfsvoering
Tags: , , ,

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *