Booggroep brengt met ROS-Wijkscan behoeften Rotterdamse populaties in kaart

Booggroep brengt met ROS-Wijkscan behoeften Rotterdamse populaties in kaart

Datum: 10 maart 2017
puck_fillekes_zorgenz

Puck Fillekes is directeur van de nieuwe gevormde Booggroep, waarin Zorg op Noord en Boog zijn gefuseerd. Eerder was zij directeur van Huisartsen en Zorg in Gorinchem.

Meer inzicht in de gezondheidsproblemen, demografie en verwachte zorgvraag om de zorg nog beter te kunnen afstemmen op de populaties van de verschillende gezondheidscentra. Daar ligt de behoefte van Zorg Op Noord en Boog. Hiervoor wordt de ROS-wijkscan ingezet.

Eind februari presenteerde ZorgImpuls de bevindingen van negen ROS-Wijkscans aan de directie en een delegatie van centrummanagers en huisartsen van de gezondheidscentra van de Booggroep, waarin de stichtingen Zorg Op Noord en Boog zijn opgegaan.

Werkgebied in kaart brengen
Loek Dresen, regioadviseur van ZorgImpuls, vertelt: “Voor veel praktijken en organisaties is niet altijd bekend welke informatie over het werkgebied beschikbaar is en hoe deze te interpreteren. ZorgImpuls heeft toegang tot relevante bronnen, heeft kennis van landelijke én regionale data en weet hoe deze data te analyseren. Data die kunnen bijdragen aan het vormgeven van populatiegerichte zorg.” Dresen benadrukt dat de dialoog net zo belangrijk is als de data zelf: “Passen de data bij de ervaringen in de praktijk en de plannen van het centrum? Met welke partijen of domeinen is het van belang om de banden aan te halen?”

Zorg Op Noord en Boog
De centrummanagers en huisartsen herkennen het beeld dat naar voren komt uit de data. De centra van Zorg Op Noord en Boog liggen verspreid over Rotterdam. Het valt op dat de meeste centra in achterstandsgebieden zijn gevestigd, waar de ervaren gezondheid slecht scoort. De scans worden gebruikt als onderligger voor het verder vormgeven van wijkgerichte zorg. Alle centra hebben een uitgebreide wijkscanrapportage ontvangen.

Populatie- en wijkgerichte zorg
De ROS-Wijkscan levert waardevolle informatie voor populatiegerichte en wijkgerichte zorg. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op de nieuwe financiering voor georganiseerde eerstelijnszorg. Wie meer wil weten kan contact opnemen met de regio-adviseurs van ZorgImpuls, Loek Dresen E l.dresen@zorgimpuls.nl, T 010-2410222, M 06-23316443 en Kirsten Kirschner, E k.kirschner@zorgimpuls.nl, T 010 – 24 10 222, M 06 – 220 22 846.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *