Betere uitkomsten voor populaties

Betere uitkomsten voor populaties

Datum: 11 mei 2016

populaties_zorgenzEERSTELIJNS SEMINAR – VitalHealth Evenementen organiseert op 31 mei a.s. een seminar over populatiemanagement. Vragen als Hoe faciliteren we de juiste zorg aan de juiste patiënt? Hoe wordt dit beïnvloed door de transitie van de patiënt naar zorgconsument? Hoe meten we uiteindelijk de uitkomsten van deze zorg voor populaties?, staan centraal.

Populatiemanagement krijgt steeds meer aandacht in de zorg. Binnen diverse regionale zorgnetwerken wordt rond dit thema een visie ontwikkeld, waarbij wordt gezocht naar mogelijkheden om integrale regiozorg te bieden. Het gaat uiteindelijke om betere uitkomsten voor populaties, terwijl binnen zorgnetwerken zich de aandacht op de patiënt gericht.

Programma
Aan de hand van het thema populaties gaan de sprekers onder leiding van Wim Post, Programma Manager bij Noaber Foundation, in op onder andere de volgende onderwerpen.

Steve Ommen van Mayo Center for Connected Care bespreekt een nieuw zorgmodel voor populatiemanagement.
– In het Zorgnetwerk Zenderen worden visie en praktijk besproken door Eric Veldboer – Regiomanager Oost 1e lijn bij Menzis, Wyco de Vries – Directeur bij ROSET en Algemeen projectleider Zenderen, en Willem Veerman – Huisarts, Voorzitter van FEA Almelo, Bestuurslid VvAA en Opleider Huisartsenopleiding VUmc.
Pim Valentijn – Hoofdonderzoeker en consultant op het gebied van Value Based Healthcare en adviseur voor verschillende gezondheidsorganisaties en beleidsinstanties belicht Populatiemanagement: think global, act local.
– Over Risicostratificatie en kwaliteit in de chronische zorg spreekt Dan Hoevenaars – Huisarts te Uden, Voorzitter en Kaderarts Diabetes bij Zorggroep Synchroon.

Het seminar wordt van 11.00 – 15.00 uur gehouden op Landgoed Groot Zonneoord, Zonneoordlaan 17 te Ede. De deelname is gratis en inschrijven is HIER mogelijk.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Abonneer hier