App bij palliatieve zorg: Before you leave

App bij palliatieve zorg: Before you leave

Datum: 21 augustus 2017

Het is voor naasten vaak lastig om gesprekken te voeren met mensen die weten dat ze op korte termijn komen te overlijden. Terwijl juist in die palliatieve fase betekenisvolle gesprekken zo belangrijk zijn. Maar mensen zijn vaak bang de verkeerde vraag te stellen en beginnen daarom maar geen persoonlijk gesprek. De app “Before you leave” kan familie en mantelzorgers over de drempel helpen.

Deze app is ook geschikt voor zorgprofessionals en vrijwilligers die veel contact hebben met de patiënt. Of beter nog: ze kunnen de naasten wijzen op deze app. Want juist voor naasten van een ongeneeslijke zieke kan deze app in zo’n intensieve periode een goede ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat alles is gezegd. Juist omdat het later niet meer gaat.

Honderden vragen
De app is ontwikkeld door DELA, in samenwerking met mantelzorgers en professionals. Met de app kun je diepgaande gesprekken voeren met mensen die in de palliatieve fase verkeren. In de app zitten honderden vragen waarmee zowel luchtige als zware onderwerpen aan de orde komen. De vragen variëren van ‘Wat is je mooiste herinnering aan ons samen?’ tot ‘Wat had je anders willen doen in je leven?’

De gesprekken kunnen ook als beeld- of geluidsfragment in de app worden bewaard, zodat op deze wijze herinneringen worden vastgelegd als de persoon om wie het gaat, er straks niet meer is. Fragmenten kunnen met deze app desgewenst worden gedeeld met familie en vrienden.

Meer informatie
Voor meer informatie over de app en het downloaden daarvan de website beforeyouleave.nl

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *